Proprietarii chioșcurilor amplasate ilegal în Sectorul 4 se pot muta la Piața Sudului

de:
08 dec. 2015
5 Afișari
Proprietarii chioșcurilor amplasate ilegal în Sectorul 4 se pot muta la Piața Sudului

UPDATE 2: Primăria Sectorului 4 anunță că primarul Daniel Băluţă a decis să prelungească termenele de eliberare a domeniului public, impuse de Autoritatea Locală Sector 4 prin somaţiile emise, astfel încât aceştia să aibă timpul necesar pentru a-şi ridica marfa depozitată şi a-şi reorganiza activitatea. De altfel, tuturor celor vizaţi de aplicarea acestei măsuri administrative impusă de legislaţia în vigoare li s-a oferit posibilitatea relocării ca spaţiu în incinta Pieţei Sudului, astfel încât aceştia să nu fie nevoiţi să-şi întrerupă activitatea. Primăria subliniază însă că amplasarea chioșcurilor este ilegală și anunță că a sesizat organele competente ale Statului în a ancheta neregulile identificate.

UPDATE: Mai mulți comercianți afectați au venit la Primăria Sectorului 4 și au încercat să intre cu forța în instituție. Sunt persoanele care au fost somate în această dimineață să închidă chioșcurile care ar funcționa ilegal. 

Comercianții sunt nemulțumiți că trebuie să își desființeze tarabele și chioșcurile care funcționează ilegal în Piața Sudului din Sectorul 4. Aceștia au primit o înștiințare prin care li se aduce la cunoștință că în 48 de ore urmează să fie evacuați.  În curtea primăriei s-au adunat aproximativ 60, 70 de oameni care cer ca primarul interimar Daniel Băluță să coboare din birou și să vină să discute cu ei. De asemenea, comercianții scandează numele fostului primar, Cristian Popescu Piedone.

Cu puțin timp în urmă, protestatarii au încercat să intre cu forța în primărie însă au fost opriți de polițiștii locali și de jandarmii care au venit la fața locului, scrie Digi24.ro. 

Omenii spun că ei funcționează cu acte legale, acte emisie tocmai de Primăria Sectorului 4. La rândul său, primarul interimar susține că aceste contracte au fost prelungite ilegal, prin act adițional și nu prin licitație deschisă.

 

Peste 55 de chioșcuri amplasate ilegal în perimetrul Pieței Sudului, precum și pe trotuarul din fața acestui centru agroalimentar, vor fi demolate.

Primăria Sectorului 4, în colaborare cu Direcția de Piețe și Gestionare Activități Comerciale Sector 4 a identificat lipsa autorizațiilor de construire, fiind încălcate prevederile Legii 50/1991.

Prelungirea contractelor cu Direcția de Piețe și Gestionare Activități Comerciale Sector 4 s-a făcut fără un temei legal, în contextul în care agenții comerciali nu pot închiria un spațiu care nu există în evidențele Administrației.

„Piața Sudului este un spațiu extrem de important pentru locuitorii din Sectorul 4. Alimentele din aceste chioșcuri se comercializau în condiții insalubre, iar accesul pe trotuare și în piață era mult îngreunat. Dincolo de aspectul estetic și de confortul oamenilor, vorbim de sănătatea lor, de accesul în piață în situaţii de urgență şi, mai presus de orice, de respectarea Legii”, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță. „Le vom retrage și acordul de funcționare, pe care comercianții l-au primit de la Primăria Sectorului 4, pentru că este lovit de nulitate, din moment ce trebuie să faci dovada spațiului pentru a primi acest acord. Contractele au fost prelungite abuziv prin act adițional, ci nu prin licitație, așa cum prevedea Legea. Situația trenează de ceva ani”, a explicat Edilul Sectorului 4.

Comercianții care își desfășurau activitatea în aceste spații vor avea opțiunea de a se reloca în spații special amenajate din cadrul Pieței Sudului. Duminică, 6 decembrie a.c., Primăria Sectorului 4, în colaborare cu S.C. REBU S.A., a igienizat spațiile din piață, urmând ca după demolare să se intervină din nou, pentru degajarea spațiului și curățenie. “Trebuie să facem curat, la propriu și la figurat, în piețe. Există legi pentru toate aceste situații, ele trebuiesc doar aplicate.” a adăugat Primarul Daniel Băluță.

http://bit.ly/1R78wJx

Cookies