PROTEST în zona Iancului. Zeci de bucureșteni, nemulţumiţi de reabilitarea deficitară a bulevardului

de:
06 feb. 2016
1 Afișari
PROTEST în zona Iancului. Zeci de bucureșteni, nemulţumiţi de reabilitarea deficitară a bulevardului

PROTEST, sâmbătă, în București. Aproximativ 100 de persoane au protestat sâmbătă impotriva interdicției impuse de Primaria Capitalei de a mai parca pe Șoseaua Iancului.  Oamenii spun că vor parcurge traseul tramvaielor pentru a număra câteva locuri de parcare mai sunt disponibile, potrivit Digi24.

Timp de trei ani de zile, cât au durat lucrările la tramvai, șoferii din zonă își parcau mașinile exact pe linia de tramvai.

Toata zona este plina de afise de popularizare a reamenajarii soselei, afise pe care apare numele primarului Razvan Sava, scrie hotnews.ro.

Potrivit proiectului initial, linia de tramvai si refugiile trebuiau proiectate in asa fel incat autobuzele sa poata circula pe banda tramvaiului si stationa in statiile acestuia, un fel de banda unica pentru transportul public. Problema e la una dintre statii, unde autobuzele nu incap daca vin doua in acelasi timp din sensuri opuse. In plus, locuitorii din zona sunt revoltati ca artera nu are prevazute locuri de parcare pe margine, iar Primaria Capitalei nu a construit nici cele doua parcari etajate in spatele blocurilor, anuntate in cadrul proiectului. (Citește mai multe AICI). 

Alex Ichim, purtatorul de cuvant al Primariei Capitalei spune ca autobuzele nu incap intr-o singura statie, fiind vorba de o eroare de proiectare.

„Politia Rutiera a cerut ca un refugiu de tramvai sa fie mutat, din cauza unei intersectii cu o strada secundara, si s-a ajuns sa avem doua refugii in paralel, astfel ca nu incap autobuzele daca vin din ambele sensuri in acelasi timp. Aceasta decizie a fost luata in 2012-2013 si directia de Drumuri din Primaria Capitalei a fost de acord”, a explicat acesta pentru HotNews.ro.

In ceea ce priveste parcarile, chiar daca pe bulevard nu a fost prevazut de la inceput niciun loc de parcare, in 2015, Primaria Capitalei a anuntat ca va face doua parcari supraetajate intre blocurile din spatele Soselei Iancului, pe strazile Dridu Georgescu si Stanescu Gheorghe, acestea urmand sa aiba 250 de locuri. Primăria nu a reușit însă să obțină avizul de la mediu pentru cele două parcări, astfel că lucrările nu au mai fost demarate. 

Cookies