ȘTIRI

Zeci de bucureşteni protestează la Casa de Sănătate pentru că nu-şi primesc actele

Eliberarea documentelor a fost îngreunată de nişte probleme care au apărut încă de luni în Sistemul Informatic Unic Integrat, transmite Mediafax.

Protestatarii se plâng că au nevoie urgentă de documente, pentru a merge la medic sau pentru a se interna în spital. Sunt însă nevoiţi să aştepte ore întregi.

Purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate Bucureşti, Cristina Călinoiu, a declarat că este vorba de „o problemă tehnică cu plata serverului central”. Operaţiile au fost aşadar dirijate pe alte două servere, iar viteza de operare e acum mai mică.

Ea a mai precizat că sistemul funcţionează cu întreruperi, iar oamenii au de aşteptat din cauza faptului că se blochează de câteva ori pe zi.

„Nu putem veni şi pentru adeverinţă să stăm o zi întreagă. Sunt bolnav, trebuie să ajung la medic, dar nu pot fără această adeverinţă”, a declarat unul dintre asiguraţi. Bărbatul spune că aşteaptă de la ora 8.00 să-şi ridice adeverinţa.

Probleme au fost şi în zilele de luni şi marţi, iar reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Bucureşti aşteaptă ca acestea să fie rezolvate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button