Zeci de bucureșteni au rămas fără case și fără bani din cauza Centurii Capitalei

09 mai 2021
4473 Afișari
Zeci de bucureșteni au rămas fără case și fără bani din cauza Centurii Capitalei
Sursa foto: Promotor

Propietarii mai multor locuințe care au fost dărâmate pentru a face loc șoselei de Centură a Capitalei și-au manifestat nemulțumirea deoarece au rămas fără case și terenuri, dar și fără despăgubiri. Este vorba despre aproape 100 de persoane care se află în această situație și care așteaptă de trei luni despăgubiri din partea autorităților. Și mai îngrijorător este faptul că demersurile pentru despăgubiri au fost începute abia acum de Compania Națională de Autostrăzi.

O parte dintre locuințele de la intersecția Centurii Capitalei cu Șoseaua Oltenița au fost dărâmate în urmă cu mai mult de trei luni, iar propietarii terenurilor au fost puși de autorități să le elibereze, promițându-le expropieri în schimbul acestora. Până acum însă, a trecut un sfert de an, iar oamenii au rămas fără case, terenuri, și nici nu au primit banii promiși. În ciuda acestui fapt, în evidența Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), cei aproape 100 de propietari apar expropiați, deși aceștia nu au primit vreo sumă de bani până acum, potrivit Antena 3.

Nu mai puțin de 98 de proprietari așteaptă despăgubiri

Compania de Drumuri a transmis sursei menționate că trebuie realizate 98 de exproprieri în zona cu pricina. Pentru aproape jumătate din acestea, mai exact 47, CNAIR a declarat că abia a fost începută elaborarea unui proiect de Hotărâre de Guvern prin care să fie modificată o anexă care să faciliteze oferirea exproprierilor, astfel încât oamenii aflați în această situație să își primească banii. Pentru restul de 52 de proprietari, CNAIR a declarat că va face demersuri în curând pentru ca aceștia să primească în conturi banii de la CEC Bank.

În zona unde au fost eliberate terenurile ar trebui să se construiască Pasajul Olteniței, iar șoseaua de Centură din zonă să fie extinsă la patru benzi. De proiectarea și construirea nodului rutier de tip giratoriu suspendat de la intersecția Centurii de Sud a Capitalei cu Șoseaua Olteniței se va ocupa compania ITINERA SPA, câștigătoarea licitației pentru aproximativ 35,5 milioane de euro.

În prezent, proiectul se află departe de a fi gata, deși licitația a avut loc acum 4 ani, în mai 2017. Nici jumătate din lungimea șoselei de Centură nu a fost extinsă până acum la patru benzi, în condițiile în care Bucureștiul a rămas singura capitală europeană care nu are autostradă de centură.

 

 

Cookies