În ultimele zile, Capitala a devenit un patinoar imens, cu străzi și trotuare acoperite ochi de zăpadă, motiv pentru care zeci de bucureșteni care au alunecat au ajuns la Spitalul Floreasca. Câteva persoane, cu fracturi ceva mai grave, au fost internate pe secția de specialitate.
În Capitală ninge deja de câteva zile, iar stratul de zăpadă va continua să crească până miercuri – 19 februarie 2025 – când Bucureștiul iese de sub codul galben emis de ANM. În acest context, atât străzile, cât și trotuarele, s-au transformat în mici patinoare.
Cum există încă foarte multe trotuare ce nu au fost deszăpezite, bucureștenii sunt nevoiți să calce cu mare atenție pentru a nu aluneca pe zăpadă, riscând astfel să-și rupă ceva.
Doctor Bogdan Oprița, șeful UPU SMURD București, a declarat pentru News.ro că doar în ultimele 24 de ore au ajuns la Spitalul Floreasca din Capitală zeci de persoane cu fracturi. Cele mai multe accidentări au avut loc la nivelul mâinilor.
Mai precis, 45 de cetățeni au avut nevoie de ajutor medical după ce au alunecat.
În intervalul gărzii de 17 spre 18 am înregistrat un număr per ansamblul unității de primiri urgențe mai mic de cazuri comparativ cu alte zile de luni, pentru că în general zilele de luni sunt cele mai aglomerate la noi în spital dar cazurile de ortopedie au fost cam aceleași în număr dar li s-a schimbat dacă vreți cauza producerii fracturilor.
Am avut 45 de persoane care au alunecat pe zăpadă.
Din acest total, 6 persoane au suferit fracturi mai grave, astfel că au fost internate deoarece vor avea nevoie de intervenții chirurgicale.
În general cazurile care necesită intervenții chirurgicale din sfera ortopedică trebuie internate. Clinica de ortopedie este o clinică cu trei secții având aproximativ un număr de 150 de paturi.
Cel mai des întâlnite sunt fracturile de membre superioare, cele inferioare în general au necesitat internare, oamenii ca mecanism de apărare întind mâinile și atunci greutatea corpului se sprijină pe mână, și dacă persoanele sunt mai ales vârstnice, atunci mecanismul de producere al fracturii acesta este, a spus Dr. Oprita.
Medicul le-a recomandat oamenilor, în special celor vârstnici, să iasă din casă în această perioadă doar dacă au nevoie și să evite pe cât posibil zonele unde s-a format gheață. Persoanele care au ajuns la spital în ultimele 24 de ore au predominant peste 50 de ani.