Zeci de blocuri din Sectorul 4, reabilitate termic cu bani din PNRR. Lucrările încep la primăvară

03 ian. 2023
2279 afișări
Zeci de blocuri din Sectorul 4, reabilitate termic cu bani din PNRR. Lucrările încep la primăvară
Zeci de blocuri din Sectorul 4, reabilitate termic cu bani din PNRR. Lucrările încep la primăvară | Sursă foto: Facebook-Daniel Băluță

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a început anul 2023 cu o veste bună pentru locuitorii din sectorul pe care îl administrează. Acesta a anunțat că 32 de blocuri aflate în aria administrată urmează să fie reabilitate termic anul acesta.

Lucrările vor începe din primăvara lui 2023, după cum a informat edilul.

32 de blocuri din Sectorul 4, reabilitate termic cu bani din PNRR

Daniel Băluță a anunțat, prin intermediul unei postări făcute pe pagina sa de Facebook, că proiectele de reabilitare termică pentru 32 de blocuri din Sectorul 4 au fost aprobate. Finanțarea necesară pentru realizarea acestor lucrări urmează să fie obținută prin PNRR.

Cum tocmai am trecut de sărbătorile de iarnă ne vom ocupa să semnăm contractele de finanțare.

Tot înainte pentru dezvoltarea Sectorului 4, a declarat Daniel Băluță.

Valoare totală a finanțării obținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență este de peste 47 de milioane de euro.

Lucrările de reabilitare vor începe din primăvară

Pe parcursul anului 2022, comunitatea din Sectorul 4 a reușit să obțină o sumă record de fonduri europene nerambursabile. În total, 245 de milioane de euro au fost primite de către administrația publică pentru a realiza lucrările de reabilitare.

Astfel că, începând din primăvara anului 2023, un total de 190 de imobile aflate în aria administrată de Primăria Sectorului 4 urmează să fie acoperite de schele și muncitori pentru a fi reabilitate termic.

Pe parcursul anului 2022 numeroase proiecte au fost desfășurate în Sectorul 4 din București. Iată care sunt cele mai importante dintre acestea:

  • Construirea stației de metrou „Tudor Arghezi”
  • Realizarea unui spital,
  • Construcția la Pasajul Rutier Europa Unită,
  • Construirea celei mai modernă Unitate de Primiri Urgențe din România în cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni”,
  • Finalizarea „Unității pentru Marii Arși” de la Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni”.

Primarul a anunțat că nu se va opri aici și că modernizarea Sectorului 4 va continua și pe parcursul anului 2023.

Cookies