Zeci de avioane și elicoptere dansează pe cer în weekend. Programul Bucharest International Air Show (BIAS) 2023

21 aug. 2023
8386 Afișari
Zeci de avioane și elicoptere dansează pe cer în weekend. Programul Bucharest International Air Show (BIAS) 2023
Zeci de avioane și elicoptere dansează pe cer în weekend. Programul Bucharest International Air Show (BIAS) 2023 | Sursă foto: Facebook-Bucharest International Air Show

Încă puțin și bucureștenii vor putea lua parte la cel mai renumit show aviatic ce este organizat pe teritoriul țării noastre. În acest weekend are loc Bucharest International Air Show (BIAS) 2023. Cu o zi înainte ca spectacolul să aibă loc, organizatorii au pregătit o surpriză pentru public.

În acest weekend are loc BIAS 2023

În data de 26 august 2023, bucureștenii, și nu numai, se vor putea bucura de un spectacol aviatic pe cinste în cadrul Bucharest International Air Show (BIAS). Evenimentul va fi organizat la Aeroportul Băneasa, iar pasionații de aviație vor putea participa în mod gratuit, intrarea fiind liberă.

Printre cei care vor executa acrobații inedite pentru participanți se numără:

  • Jurgis Kairys,
  • Iacării acrobați,
  • The flying bulls.

Cei menționați mai sus, sunt doar câțiva dintre piloții care vor face spectacol pe cerul de deasupra Bucureștiului în acest final de săptămână.

Reprezentant al Statului Major al Forțelor Aeriene, Vasile Petrea, a spus următoarele:

Ca de obicei, Statul Major al Forțelor Aeriene va participa cu tehnica din dotare. Avem reprezentanți ai Forțelor Aeriene din partea Germaniei, Sloveniei, Olandei, sârbii și pentru prima dată avem din partea Iordaniei.

Încercăm și un salt de parașutiști, un exercițiu tactic care să mențină oamenii în priză.

De asemenea, directorul Aeroclubului României, George Rotaru a anunțat că anul acesta la BIAS vor participa 40 de aeronave. Reprezentațiilor vor fi executate de echipe de acrobație cu mai mulți piloți tineri, o parte dintre aceștia fiind prezenți și la ediția de anul trecut.

Dornicii vor putea participa și la antrenamente

Pentru a le acorda fanilor evenimentului posibilitatea de a vedea aeronavele înainte de show propriu-zis, organizatorii au anunțat că se va permite accesul publicului și la antrenamente.

Acestea vor avea loc vineri, în data de 25 august 2023. Dornicii sunt așteptați între orele 10:00 – 17:00.

Spectacolele de pe cer vor avea loc sâmbătă, 26 august 2023, la Aeroportul Băneasa, intrarea fiind liberă. Organizatorii au anunțat și că, în cazul în care condițiile meteo nu vor fi unele favorabile, evenimentul va fi reprogramat pentru duminica, 27 august 2023.

Cookies