Zeci de arbori morți pe Bd. Tineretului, în tip ce în zona Eroii Revoluției se pun spații verzi verticale. Exemple opuse, același sector

06 aug. 2022
2465 Afișari
Zeci de arbori morți pe Bd. Tineretului, în tip ce în zona Eroii Revoluției se pun spații verzi verticale. Exemple opuse, același sector
Sursa FOTO: comunitatea Vrem schimbare/ Facebook

ONG-urile, presa și bucureștenii au observat, de ani de zile, copacii uscați de pe Bd.Tineretului, care arată ca niște stâlpi de telegraf, fără coroană verde.

Ieri, administrația aceluiași sector 4 și-a promovat realizarea de spații verzi verticale, iederă care să mascheze gardul de betron de la Eroii Revoluției.

Uimită de situație, comunitatea de bucureșteni reunită sub titulatura „Vrem schimbare” a remarcat antagonismul celor două situații.

”În timp ce pe Bulevardul Tineretului aproape toți arborii au murit în urmă lucrărilor de amenajare realizate de Primăria Sectorului 4, această își promovează pe internet cea mai recentă investiție în spații verzi — un gard verde.

Zeci de arbori stau morți pe Bulevardul Tineretului, oferindu-le locuitorilor un peisaj post-apocaliptic. S-au uscat de ani de zile și rămân o mărturie pentru incompetența administrației locale din București de a proteja mediul înconjurător, de a prioritiza calitatea vieții și spații verzi întreținute corect.

Locuitorii din zona Eroii Revoluției se pot „bucură” de gardul verde, în timp ce locuitorii din Tineretului sunt afectați zilnic de moartea arborilor de pe bulevard, situație care duce la creșterea poluării fonice, a poluării aerului. Așa ne imbolnavim de boli pulmnoare.”, scrie Vrem schimbare.

Gardul urât de la Eroii Revoluției, mascat de iederă

În zona Eroii Revoluției a început montarea unui gard verde, plase pe care se agață iederă, pentru a crea o perdea de verdeață. Rolul este de a absoarbi praful și noxele de la stradă, dar și de a masca gardul de beton. Imaginile au fost distribuite, joi, de primarul sectorului 4 Daniel Băluță.

De partea cealaltă, Primăria Sectorului 4 a reabilitat în vara lui 2019 bulevardul Tineretului. S-au pus stâlpișori, s-au schimbat gardurile grădinilor de lângă blocuri, s-au amenajat locurile de parcare.

Încă din 2019, de la reabilitarea bulevardului, instituția nu a înlocuit copacii uscați de pe marginea drumului și nu a plantat în spațiile rămase libere, remarca Hotnews, la momentul reabilitării bulevardului.

Publicația b365.ro a făcut cerere acum către administrația locală a Sectorului 4 pentru a afla de ce nu sunt solicitate avize de la Direcția de mediu a Primăriei Capitalei pentru a fi îndepărtații copacii uscați, plantați și îngrijiți alți copaci.

Îți mai recomandăm și:

Cookies