Zeci de amenzi pentru bucureștenii cu câini, prinși cu animalele nesterilizate și nemicrocipate

09 iun. 2022
5455 afișări
Zeci de amenzi pentru bucureștenii cu câini, prinși cu animalele nesterilizate și nemicrocipate
Zeci de amenzi pentru bucureștenii cu câini, prinși cu animalele nesterilizate și nemicrocipate

Direcția Generală de Poliția Locală și Control a Municipiului București a anunțat că în urma controalelor efectuate au fost date amenzi persoanelor ce aveau animalele de companie nemicrocipate și nesterilizate.

Poliția Locală a împărțit amenzi pentru bucureștenii cu animalele nesterilizate și nemicrocipate

DGPLCMB a depistat de la începutul anului 2022 și până în prezent, 42 de posesori de căței, ca si animale de companie, ce nu erau nici sterilizați, nici microcipați. Din cauza acestor nereguli, agenții de poliție au dat amenzi cu o valoare totală de 30.000 de lei.

Pe lângă amenzile date, agenții de poliție au acordat și avertismente scrise cetățenilor ce nu au respectat legea.

Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București a anunțat că acest gen de controale vor continua. Posesorii de animale de companie sunt obligați să respecte prevederile legale în ceea ce privește sterilizarea și microciparea animalelor.

Microciparea animalelor previne abandonul

Deținătorii de câini au obligația să sterilizeze și să identifice prin microcipare animalele ce companie. Identificarea acestora poate fi făcută și prin alte metode, ce sunt stabilite de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

În cazul în care prevederile OUG 155/2001 nu sunt respectate deținătorii animalelor pot fi sancționați cu o amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei.

Deținătoarea a două femele de rasă comună, care locuiește la curte, în sectorul 6 al Capitalei a fost sancționată contravențional de polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B. cu amendă în valoarea de 10.000 de lei pentru că nu și-a sterilizat și microcipat animalele de companie, așa cum prevede legea. La stabilirea cuantumului acestei sancțiuni, polițiștii locali au ținut cont de faptul că nesterilizarea animalelor a produs deja efecte, a transmis PMB printr-un comunicat.

Microciparea animalelor de companie este necesară pentru a se putea evita abandonul câinilor pe domeniul public. Persoanele ce abandonează animale pe domeniul public pot fi sancționate cu amendă contravențională cuprinsă între 3.000 și 12.000 de lei, conform Legii 205/2004.

Cookies