Zeci de amenzi date de Poliția Locală Sector 2. Vizați au fost bucureștenii care confundă spațiul verde cu parcarea

02 nov. 2022
5366 Afișari
Zeci de amenzi date de Poliția Locală Sector 2. Vizați au fost bucureștenii care confundă spațiul verde cu parcarea
Zeci de amenzi date de Poliția Locală Sector 2. Vizați au fost bucureștenii care confundă spațiul verde cu parcarea / Sursă foto: Facebook-PS2

Poliția Locală a dat zeci de amenzi bucureștenilor care și-au lăsat mașinile parcate pe spațiul verde din Sectorul 2.

Zeci de amenzi date de Poliția Locală Sector 2 bucureștenilor care parchează pe spațiul verde

Primăria Sectorului 2 a anunțat că marți, în data de 1 noiembrie 2022, agenții din cadrul Poliției Locale au monitorizat mai mult zone cu trafic crescut. Printre acestea se numără următoarele cartiere:

  • Pantelimon,
  • Colentina,
  • Tei.

În urma controalelor efectuale de către Poliția Locală a Sectorului 2, 32 de șoferi au fost sancționați contravențional pentru staționarea pe spațiile verzi. În total, amenzile au ajuns la valoarea de 6.400 de lei.

Degeaba investim bani publici în crearea și întreținerea spațiilor verzi dacă unii cetățeni aleg comoditatea și confunda spațiile verzi cu locurile de parcare, a transmis PS2.

Anul acesta au fost amenajate 48 de spații verzi în S2

Pe parcursul anului 2022, au fost amenajate 48 de spații verzi în sectorul 2, după cum anunță administrația publică. Acestea au fost realizate în apropierea zonelor rezidențiale și au rolul de spații de relaxare și de joacă pentru cei mici.

Intenționăm să menținem un ritm crescut pentru creșterea calității zonelor verzi, cu impact benefic asupra vieții și sănătății tuturor, a mai anunțat Primăria.

Iată care sunt îmbunătățirile ce au fost făcute pe parcursul anului:

  • Au fost plantați 3.000 de copaci,
  • A fost refăcut aliniamentul verde la reabilitarea fiecărei străzi.

De asemenea, pe lângă sancționarea celor care parchează pe spațiul verde, Poliția Locală a desfășurat și acțiuni de desființare a construcțiilor ilegale care afectează zonele verzi.

Spre exemplu:

  • Un spațiu verde aflat în dreptul unui bloc de pe strada Ciocârliei nr. 32, fusese betonat și transformat în loc de parcare.
  • Pe un alt teren din Sectorul 2 au fost montate dale de beton, borduri, o masă de beton și o alta metalică.

Aceste construcții ilegale au fost dezafectate, iar spațiul verde a fost redat oamenilor care locuiesc în Sectorul 2.

Poliția Locală a anunțat ca acest tip de acțiuni vor continua, iar cei ce parchează sau distrug spațiul verde, care este oricum foarte puțin, vor fi sancționați.

Cookies