Zeci de amenzi date de Poliția Locală București. Au fost sancționați cei care au parcat pe spațiul verde, au perturbat liniștea publică sau au încălcat Legea taximetriei

03 oct. 2022
487 Afișari
Zeci de amenzi date de Poliția Locală București. Au fost sancționați cei care au parcat pe spațiul verde, au perturbat liniștea publică sau au încălcat Legea taximetriei
Zeci de amenzi date de Poliția Locală București. Au fost sancționați cei care au parcat pe spațiul verde, au perturbat liniștea publică sau au încălcat Legea taximetriei / Sursă foto: PLMB

Poliția Locală a Municipiului București a dat zeci de amenzi persoanelor ce si-au lăsat mașinile parcate pe spațiul verde, au tulburat ordinea și liniștea publică sau care nu au respectat Legea taximetriei.

Zeci de amenzi date de Poliția Locală București

La finalul săptămânii trecute, Poliția Locală a Municipiului București a dat amenzi de peste 80.000 de lei pentru diferite reguli ce au fost încălcate de bucureșteni.

Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București a continuat activitățile de sancționare a șoferilor care lasă mașinile parcate pe spațiul verde. Aceste acțiuni au fost desfășurate în următoarele parcuri aflate în administrarea PMB:

  • Parcul Regele Mihai I,
  • Parcul Cișmigiu,
  • Parcul Bordei.

Astfel că, 25 de șoferi au fost sancționați contravențional de către polițiștii locali pentru încălcarea normelor de protejare a mediului. Valoarea totală a amenzilor a ajuns la 47.400 de lei.

Nici taximetriștii nu au scăpat de amenzi

Polițiștii locali au verificat și legalitatea activităților desfășurate de persoanele ce prestează servicii de transport public în regim de taxi. În total au fost verificate 41 de autovehicule taxi, iar 10 șoferi au fost sancționați pentru următoarele nereguli constatate:

  • Lipsa atestatului,
  • Neafișarea listei de tarife,
  • Lipsa asigurării de persoane și bagaje.

Valoarea totală a amenzilor ce au fost date a fost de aproximativ 20.000 de lei. De asemenea, polițiștii au aplicat și măsuri complementare precum reținerea autorizațiilor de taxi (șapte cazuri), fiind anunțate autoritățile emitente.

Polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B au dat amenzi și celor ce au tulburat ordinea și liniștea publică. Astfel că, 50 de persoane au primit amenzi. Valoarea totală a acestora a fost pe peste 12.000 de lei, conform Legii 61/1991.

Cookies