Zeci de amenzi date de Brigada Rutieră, vine seară, în București. Acțiunile de control au scopul de a reduce numărul accidentelor

25 iun. 2022
2211 afișări
Zeci de amenzi date de Brigada Rutieră, vine seară, în București. Acțiunile de control au scopul de a reduce numărul accidentelor
Zeci de amenzi date de Brigada Rutieră, vine seară, în București. Acțiunile de control au scopul de a reduce numărul accidentelor | Sursă foto: Facebook-Direcția Generală de Poliție a Municipiului București

Brigada Rutieră a Municipiului București a desfășurat noaptea trecută, 24 iunie 2022, acțiuni de control în mai multe zone de interes din oraș. În urma acestora, agenții au dat zici de amenzi și au confiscat mai multe permise de conducere

Brigada Rutieră a controlat și a amendat șoferii din București

Scopul acțiunilor de control de seara trecută a fost de a prevenii accidentele rutiere ce sunt produse de șoferii care condus fie sub influența alcoolului, fie sub influența substanțelor psihoactive.

În urma controalelor ce au fost efectuate vineri seara de către agenții Brigăzii Rutiere București au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale. Acestea au avut o valoare totală de peste 21.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au constata și trei infracțiuni la regimul circulației rutiere. Mai exact, este vorba despre persoane ce au fost prinse conducând cu toate că erau sub influența substanțelor psihoactive.

Polițiștii au reținut permise de conducere și certificate de înmatriculare

Cu ocazia acestor controale polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere au reținut opt permise de conducere, pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:

  • Două pentru conducere pe drumuri publice fiind sub influența băuturilor alcoolice,
  • Trei pentru pentru infracțiuni la regimul rutier,
  • Două pentru respectarea vitezei legale,
  • Unul pentru neacordarea de prioritate pietonilor.

De asemenea, Registrul Auto Român a acționat, în aceeași seară, pentru a depista persoanele ce conduc mașini cu modificări neomologate sau care produc, în mers sau în staționare, poluare fonică.

În urma acestor controale, autoritățile au aplicat 99 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de 48.000 de lei. Pe lângă aceste amenzi, a fost întocmit și un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals.

În total au fost reținute 25 de certificate de înmatriculare, 7 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare și un permis de conducere.

Acest tip de acțiuni sunt organizate periodic de către Brigada Rutieră București, cu scopul de a reduce numărul accidentelor rutiere. De asemenea, agenții doresc să ridice nivelul de responsabilitate al șoferilor din Capitală.

Cookies