Zeci de aeronave de luptă și elicoptere zboară deasupra Capitalei timp de cinci zile. Forțelor Aeriene Române au dat de veste

13 iul. 2021
955 afișări
Zeci de aeronave de luptă și elicoptere zboară deasupra Capitalei timp de cinci zile. Forțelor Aeriene Române au dat de veste
sursa foto: protv.ro

Zeci de aeronave de luptă și elicoptere zboară în aceste zile pe cerul Capitalei timp de cinci zile. Forțelor Aeriene Române au dat de vestea unor antrenamente care trebuie musai făcute la 100 de metri înălțime în oraș. Astfel, dacă le vedeți și le auziți nu vă panicați, nu a început războiul.

În perioada 12 iulie – 16 iulie 2021, adică începând de luni și până vineri  se vor efectua o serie de zboruri de antrenament între județu Ilfov și municipiul București. Potrivit autorităților, zborurile sunt executate la o înălțime de 100 de metri față de sol.

Forțele Aeriene Române spun că este vorba de o serie de antrenamente de zbor

Forțele Aeriene Române a explicat că aceste zboruri ce vor survola deasupra Bucureștiului și a județului Ilfov sunt zboruri de antrenament, care vor fi efectuate în conformitate cu Planurile de Instruire în Zbor în concordanță cu reglementările aeronautice în vigoare din România.

Fel de fel de avioane pe cerul Capitalei

Astfel, aeronave de luptă, avioane de transport și multe elicoptere vor zbura deasupra Bucureștiului timp de cinci zile, în căldura dogoritoare. Totuși,  Forțele Aeriene Române avertizează că ceea ce vom vedea și auzi sunt de fapt zboruri de antrenament și nu este cazul să întrăm în panică dacă le vedem pe deasupra noastră.

Astfel, de luni până vineri se vor efectua o serie de zboruri de antrenament la înălțimi de 100 de metri față de sol, relativ aproape de pământ și de oameni. Forțele Aeriene mai transmit că zborurile de antrenament se vor efectua între județul Ilfov și municipiul București și vor fi executate în conformitate cu Planurile de Instruire în Zbor în concordanță cu reglementările aeronautice în vigoare de la noi.

De ce se efectuează aceste antrenamente

Forțele Aeriene mai transmit că aceste antrenamente au drept scop creşterea nivelului de antrenare a personalului navigant în condiţii cât mai reale, fapt care contribuie la creşterea capacităţii acţionale a Forţelor Aeriene Române.

De asemenea, Statul Major al Forţelor Aeriene a mai transmis faptul că se preocupă constant pentru diminuarea impactului activităţilor aeronautice asupra comunităţii locale, urmărind în acelaşi timp îndeplinirea obiectivelor de pregătire a piloţilor, în conformitate cu cerinţele specifice, obiective care includ şi executarea unor antrenamente adecvate condiţiilor de luptă actuale.

Cookies