ZBOR BUCUREȘTI-IAȘI CU PROBLEME. Avionul a survolat Iașiul și a aterizat la București UPDATE

de:
12 dec. 2014
0 Afișari
ZBOR BUCUREȘTI-IAȘI CU PROBLEME. Avionul a survolat Iașiul și a aterizat la București UPDATE

UPDATE 12:00 Directorul de comunicare al companiei Tarom, Georgeta Dinu, a declarat pentru MEDIAFAX că avionul a plecat, vineri dimineaţă, de la Bucureşti către Iaşi, unde însă nu a putut ateriza din cauza vremii nefavorabile, echipajul de zbor luând decizia de a reveni la Bucureşti.

La rândul său, directorul Aeroportului Iaşi, Marius Bodea, a afirmat că a fost „un fenomen ciudat” pe aeroportul ieşean.

„Erau condiţii bune, dar în două minute s-a lăsat o ceaţă densă şi nu s-a mai putut ateriza. Totul s-a petrecut rapid, nu erau condiţii pentru aterizare. Avionul a rămas în aer timp de o jumătate de oră, în speranţa că se va ridica ceaţa, dar în cele din urmă, din cauza condiţiilor meteorologice, avionul s-a întors pe Otopeni”, a declarat Marius Bodea pentru corespondentul MEDIAFAX.

El a precizat că, la ora 12.30, cursa Bucureşti-Iaşi se afla încă pe Aeroportul Otopeni şi că aceasta urmează să decoleze către Iaşi.

„Între timp, la Iaşi nu mai sunt probleme. Ceaţa s-a risipit, sunt condiţii optime pentru aterizare”, a spus Marius Bodea.

Tot vineri, a fost anulat zborul Iaşi-Bucureşti, care urma să decoleze de pe aeroportul ieşean la ora 6.00.

„Avionul nu a mai venit aseară de la Bucureşti la 22.30, tot din cauza ceţii. În aceste condiţii, cursa retur, ce urma să decoleze dimineaţă a fost anulată”, a mai spus directorul aeroportului ieşean.

Marius Bodea a afirmat, de asemenea, că o cursă spre Roma, programat să plece de la Iaşi la ora 15.00 va decola cu o întârziere de două ore şi jumătate, din cauza unei greve a lucrătorilor de la compania Alitalia.

Cursa TAROM București-Iași de vineri, de la ora 8:00, care ar fi trebuit să aterizeze în Iași la ora 9:00 a avut probleme. 

Steliana Miron, senatoare PNL, care se afla la bordul avionului a relatat la Realitatea Tv că avionul nu a putut ateriza la Iași deși condițiile meteo erau favorabile. Cursa a aterizat în schimb pe aeroportul din București. Pasagerii au fost debarcați și li s-a propus o altă cursă de la ora 11:45. TAROM nu a făcut niciun anunț oficial până la momentul publicării acestei știri.

„M-am îmbarcat în cursa de 8 dimineaţa. La ora 9 trebuia să aterizăm în Iaşi. La ora 8.50 am fost anunţaţi că vom survola Iaşiul aproximativ 20-25 de minute şi vom vedea dacă vom putea ateriza. După cam 45 de minute, ne-au anunţat că ne vom reîntoarce în Bucureşti. Nu era ceaţă, era chiar soare, se vedea solul. Nu ştiu exact motivele”, a declarat senatoarea PNL Steliana Miron, una dintre pasagere.

Pasagerii au fost informaţi că la ora 11.45 vor pleca din nou către Iaşi, ceea ce nu s-a întâmplat.

Cookies