BAZAR

Concurenţă pentru Youtube. Orange şi Microsoft, la un pas să bată palma

„Continuă discuţiile (…) cu Microsoft. Asta nu înseamnă că vom ajunge la un acord”, a declarat marţi directorul general al Orange, Stephane Richard, într-un interviu pentru postul BFM TV, preluat de Wall Street Journal.

Orange caută eventuali parteneri pentru dezvoltarea site-ului, după ce guvernul francez a blocat anul trecut vânzarea Dailymotion către compania americană Yahoo. Ulterior, Orange a anunţat că nu mai ia în calcul vânzarea şi că va face investiţii pentru creşterea afacerilor Dailymotion.

Richard a declarat anul trecut că Orange discută cu o companie importantă din SUA un posibil parteneriat la Dailymotion, dar nu a numit eventualul investitor. Potrivit transcriptului interviului acordat BFM, Richard a spus că un parteneriat cu Microsoft ar fi în principal „industrial”, iar Orange va păstra probabil un pachet majoritar de acţiuni la Dailymotion.

Un acord cu Microsoft ar ajuta site-ul francez să se extindă în SUA, pentru a concura mai bine cu rivalul YouTube al grupului Google, scrie Wall Street Journal. Site-ul Dailymotion, înfiinţat în 2005, în acelaşi an cu YouTube, este unul dintre puţinele startup-uri franceze care au reuşit să atragă finanţare şi să se dezvolte la scară globală.

Sursa: realitatea.net


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button