You don’t like the truth – 4 days inside Guantánamo

de:
16 aug. 2011
0 Afișari
You don't like the truth – 4 days inside Guantánamo

Dacă minţi, vor dori şi mai multe minciuni. Dacă spui adevărul, nu te va crede nimeni. Îţi vor aduce o cola şi un sandwich de la Subway, iar tu le vei spune adevărul pe care vor să îl audă, pentru că nu există altă opţiune. Trebuie să fii recunoscător şi cooperant, nu să pretinzi că ţi-ai recunoscut crimele din cauza torturilor la care ai fost supus. Sigur plănuieşti Jihadul împotriva S.U.A., cot la cot cu Osama, deşi ai doar 16 ani. Țara ta te-a abandonat. Aici e Guantánamo.

După un “sejur” de 8 ani petrecut în faimoasa închisoare, Omar Khadr devine primul copil condamnat pentru crime de război, fiind acuzat de uciderea unui soldat american în Afghanistan în 2002. Bazat pe înregistrări ale interogatoriilor efectuate în Guantánamo, “You don’t like the truth” este povestea sa; un documentar despre adevărul fabricat prin violenţă fizică şi psihologică, despre încălcarea drepturilor omului şi multe alte “reuşite” ale administraţiei Bush.

Luc Cote & Patricio Henriquez | 2010 | 100’ | Documentar | Color

Filmul face parte din proiectul ”SONAR”, dezvoltat de Ginger Group, care îşi propune să descopere oameni şi idei, cu scopul de a alunga pasivitatea. Ginger Group crede şi militează pentru o societate deschisă şi atentă la ceea ce se întâmplă în jurul ei, pentru libertatea de a ne face auziţi şi pentru posibilitatea de a reacţiona liber atunci când drepturile fundamentale ne sunt încălcate.

Filmele din seria ”Sonar” vor fi difuzate din două în două săptămâni la Noul Cinematograf al Regizorului Român.

Parteneri : Asociaţia Macondo, Harth Proiect Advertising

Parteneri media : Cărtureşti, FEEDER, Modernism, B365

Intrare libera.

Cookies