Yes! Primarul Nicușor Dan anunță că vom avea metrou de suprafață! Când? „Pe termen mediu!”

19 mai 2021
303 afișări
Yes! Primarul Nicușor Dan anunță că vom avea metrou de suprafață! Când?

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a postat pe profilul său de Facebook concluziile trase în urma întâlnirii de marți la care a participat împreună cu reprezentanții Comisiei Europene și reprezentanții autorităților române, întâlnire ce a avut ca temă focală procedurile de infringement inițiate de autoritățile de la Bruxelles în urma poluării ridicate a aerului din București. Actuala conducere a Capitalei se angajează să gestioneze problema poluării din oraș, motiv pentru care în acest moment se realizează mai multe măsuri tranzitorii. Mai mult, prin Programul Național de Redresare și Reziliență, se promite realizarea metroului de suprafață și plantarea mai multor spații verzi.

Nicușor Dan a publicat pe pagina sa de Facebook măsurile pe care conducerea Capitalei le va lua pe termen scurt și mediu pentru rezolvarea problemelor de poluare a aerului din București.

Tema întâlnirii au fost cele două proceduri de infringement cauzate de poluarea aerului

Întrevederea dintre reprezentanții Comisiei Europene și reprezentanții autorităților române s-a axat pe problema calității aerului din București. Din partea țării noastre, au participat reprezentanți de la instituții precum Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Mediului sau Garda de Mediu.

„Am participat ieri la o întâlnire tehnică între reprezentanții Comisiei Europene și reprezentanții autorităților române, pe tema celor două proceduri de infringement care vizează poluarea aerului din București.

Din partea autorităților naționale au participat reprezentanți de la Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Mediului, Agenția Naţională pentru Protecția Mediului și Garda de Mediu.

Mulțumesc colegei Stefania Simion care s-a ocupat de întâlnirea de ieri, în special a sintetizat conținutul prezentat Comisiei Europene.”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Ce măsuri va lua Primăria până în vara anului 2022, potrivit lui Nicușor Dan

Nicușor Dan și specialiștii locali au prezentat o serie de măsuri, unele deja în curs de derulare, care sunt menite să rezolve problemele de poluare a aerului din Capitală. Mai mult, o companie „de renume” din Europa ar urma să se ocupe de de un studiu pentru poluanții principali, precum și de alcătuirea unui program pentru îmbunătățirea calității aerului. Totodată, a fost anunțată dezvoltarea metroului de suprafață prin intermediul fondurilor provenite din Programul Național de Redresare și Reziliență.

„Am prezentat principalele măsuri pe care le-am luat și pe care le vom lua pe termen scurt și mediu, pentru rezolvarea problemelor de poluare a aerului din București.

În primul rând, a fost începută procedura de achiziție a unui studiu la zi pentru poluanții atmosferici din București și a unui program de măsuri pentru calitatea aerului. Primăria Capitalei își dorește ca o companie de renume din Europa să realizeze studiul și programul de măsuri.

Până la realizarea planului de măsuri, iunie 2022, Primăria Capitalei a realizat sau este în curs de realizare a unor măsuri tranzitorii:
Achiziția de 100 tramvaie (pentru care tocmai s-a semnat contractul), 100 autobuze electrice, 100 troleibuze

Suspendarea PUZ-urilor de sector, prin care dispăreau sute de hectare de spațiu verde

Realizarea a 40 de kilometri de bandă unică pentru transportul de suprafață

Controlul salubrizării străzilor

Controlul șantierelor de construcții.

Pe termen mediu, prin PNRR, Primăria Capitalei își propune să planteze sute de hectare de spațiu verde și să realizeze metroul de suprafață.

Cookies