SMART CITY

World Education Fair începe în week-end la Bucureşti. Ce oferte au şcolile din străinătate

World Education Fair, singurul târg de consultanță educațională din România dedicat învățământului liceal și gimnazial de top și taberelor de limbi străine din străinătate, are loc în perioada 14-15 martie la Hotel Athénée Palace Hilton din Bucureşti, între orele 11.00 şi 16.00.

Consiliere gratuită pentru tabere de limbi străine și școli în străinătate

Părinții cu copii între 7 și 18 ani sunt invitați la World Education Fair pentru a afla care sunt posibilitățile pentru ca aceștia să meargă în tabere internaționale de iarnă, primăvară și vară pentru a exersa limbi străine cu vorbitori nativi, afla care sunt posibilitățile să devină elevi la școli și licee din străinătate sau să se pregătească pentru admiterea la universități din afară.

Consilierea părinților se face prin întâlniri individuale cu reprezentanți sosiți special în România de la 20 de scoli gimnaziale, colegii și centre de limbi străine din Marea Britanie, Elveția, Belgia, Germania, Olanda, care își vor prezenta ofertele educaționale în cadrul acestui eveniment.

„Adolescenții care vorbesc fluent o limbă străină pot să se exprime mai nuanțat și au un vocabular mai bogat în limba maternă, sunt mai eficienți în multitasking și în luarea deciziilor, au rezultate mai bune în studiul matematicii și abilități superioare în domeniul artistic”, a declarat Svetlan Danev, Director General IntegralEdu Group, companie organizatoare a World Education Fair, aflat la cea de-a XXI-a ediție în România.

Este aproape de neconceput astăzi, în era globalizării și a noii economii bazate pe Internet să obții un loc de muncă bine plătit sau să îți dezvolți propria afacere fără a cunoaște cel puțin o limbă străină la un nivel ridicat de conversație, citit și scris, susţin organizatorii, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

„Cea mai bună metoda de învățare a limbilor străine se face prin exercițiul cu vorbitori nativi, iar o tabără și, ulterior, înscrierea copilului la un liceu în străinătate reprezintă una dintre cele mai bune investiții pe care părinții le pot face în viitorul copiilor lor”, a adăugat Teodora Răducanu, Manager Secondary Education Department IntegralEdu.
Este ușor de observat că imaginea unui om în societate sau în relațiile profesionale poate fi afectată de inabilitatea de a schimba dezinvolt, în conversație, limba maternă cu o limbă de circulație internațională. Studenții care au început sistematic studiul limbilor străine în copilărie și l-au continuat în adolescență obțin constant rezultate mai bune la examene în timpul facultății, în comparație cu cei care nu stăpânesc la un nivel decent o a doua limbă. De asemenea, tinerilor poligloți le este mai ușor să învețe încă o limbă străină.

Eforturile și investițiile pentru deprinderea limbilor străine sunt recompensate substanțial la maturitate, când cei care vorbesc fluent cel puțin o limbă străină obțin constant salarii mai mari și posturi mai bune. Oferta din care își pot alege locul de muncă este, de asemenea, mult mai largă datorită posibilității de a lucra la una dintre marile companii internaționale.

„Foarte important pentru toți elevii care doresc să studieze la un liceu în străinătate este să înceapă să își caute școala potrivită cu 2-3 ani înainte de a aplica, întrucât complexitatea procesului de admitere diferă de la un caz la altul. IntegralEdu sprijină elevii și încurajează familiarizarea din timp cu sistemul de învățământ dorit și cu țara străină vizată. Cea mai bună metodă este participarea la o tabără în străinătate pentru a vedea exact ce înseamnă un mediu internațional”, a adăugat Teodora Răducanu.

Ce oferte au şcolile din străinătate

Pentru părinții care doresc să-și familiarizeze copiii cu atmosfera unei școli din străinătate există opțiunea de a-i trimite la o tabără de limbi străine, prețurile pentru un curs de două săptămâni pornind de la 1.200 – 1.400 de lire sterline. Taxele pentru un an de studiu într-un liceu din Europa variază între 13.000 și 35.000 de lire sterline pentru școlile britanice și între 19.000 și 35.000 de euro pentru restul țărilor din Europa. Taxele cele mai ridicate rămân cele din Elveția – între 70.000 CHF și 75.000 CHF.

Participanții la Word Education Fair pot beneficia de reduceri de peste 5% la taberele internaționale și de burse de până la 50% din taxa de școlarizare la unele colegii prezente la târg. World Education Fair are loc în perioada 14-15 martie la Hotel Athénée Palace Hilton din București, între orele 11.00 si 16.00. Cei care nu reușesc să ajungă la evenimentul din București pot veni la World Education Fair în Constanța pe 16 martie la Hotel Ibis, sau pe 17 martie la Galați, Hotel Mercur. Programul târgului și detaliile despre participanți sunt disponibile pe site-ul evenimentului, participarea la World Education Fair fiind gratuită. Înscrierile se pot face și online, la adresa www.worldeducation.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button