World Doctors Orchestra revine în România pentru două concerte caritabile la Ateneul Român din București și Auditorium Maximum din Cluj-Napoca

27 apr. 2023
120 Afișari
World Doctors Orchestra revine în România pentru două concerte caritabile la Ateneul Român din București și Auditorium Maximum din Cluj-Napoca
World Doctors Orchestra revine în România pentru două concerte caritabile la Ateneul Român din București și Auditorium Maximum din Cluj-Napoca. Sursa imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Ansamblul muzical World Doctors Orchestra revine în țara noastră cu două concerte caritabile în luna mai: unul în București, iar celălalt în Cluj-Napoca. Miza evenimentelor este una caritabilă, iar banii obținuți din vânzarea biletelor vor fi direcționați către Rețeaua de Telemedicină în epilepsie.

World Doctors Orchestra susține două concerte caritabile la București și Cluj-Napoca

Primul concert caritabil va avea loc în Cluj-Napoca, la data de 25 mai 2023, la Auditorium Maximum. Următorul va fi în București, la data de 27 mai 2023, la Ateneul Român.

Profesorul Stefan Willich, cardiolog de origine germană, va conduce ansamblul muzical World Doctors Orchestra, format din 100 de doctori-muzicieni care vor interpreta trei piese: Romanian Rhapsody No. 2 – George Enescu, Violin Concerto No. 1 – Max Bruch și Symphonie fantastique – Hector Berlioz. Anul acesta, în premieră, publicul se va putea bucura de participarea extraordinară a violonistului Alexandru Tomescu, care va încânta cu acordurile viorii Stradivarius Elder-Voicu.

Toate fondurile obținute din vânzarea biletelor vor fi direcționate către Rețeaua de Telemedicină în epilepsie. Proiectul a fost inițiat în anul 2016 de Asociația Cluburilor Lions România, Dr. Bogdan Florea, medic primar neurolog și Prof. Florin Amzica – Universitatea Montreal și membru al WDO. Biletele au fost puse în vânzare și pot fi cumpărate online, AICI.

WDO a mai concertat în România și în 2016

Celebrul ansamblu muzical World Doctors Orchestra (WDO) este format din aproximativ 1.800 de medici, de diverse specializări medicale, din peste 60 de țări. Dincolo de împărtășirea pasiunii comune pentru muzică, misiunea WDO este de a promova dreptul la sănătate și îngrijirea medicală adecvată – două aspecte esențiale ce depășesc granițele geografice sau interesele politice și economice. WDO a mai concertat în România în 2016, în București, Brașov și Cluj-Napoca.

De regulă, orchestra nu susține concerte în aceleași locații de mai multe ori. Însă dată fiind încrederea deplină în valoarea proiectului Telemedicina în epilepsie, precum și experiența pozitivă de acum 7 ani, au decis să se reîntoarcă, fapt ce face aceste două reprezentații cu atât mai speciale. Muzica nu doar că ne conectează unii cu alții și ne înalță spiritul, dar este și un foarte bun tratament pentru o bună funcționare a creierului. Le mulțumim cluburilor Lions locale, autorităților locale, sponsorilor și partenerilor că au făcut posibile cele două concerte în luna mai 2023. Și îi așteptăm cu inimile și sinapsele deschise pe toți cei care își doresc să participe la două întâlniri de nivel înalt, a declarat dr. Bogdan Florea, inițiatorul proiectului Telemedicină în Epilepsie.

World Doctors Orchestra revine în România pentru două concerte caritabile la București și Cluj-Napoca
World Doctors Orchestra revine în România pentru două concerte caritabile la București și Cluj-Napoca
Cookies