Workshop de turnare în bronz, organizat de Centrul Cultural „Palatele Brâncoveneşti” Mogoşoaia

de:
26 mai 2015
0 Afișari
Workshop de turnare în bronz, organizat de Centrul Cultural

Atelierul va avea loc pe 29 mai și 30 mai, între orele 10:00 și 17:00, și își propune să recupereze prin intermediul experimentelor de turnare a metalelor, tehnicile si materialele utilizate în epoca bronzului. Acest proces nu este doar interesant și amuzant pentru contemporani, ci și un prilej de descoperire a unor mici secrete, de întelegere a trecutului și poate de o nouă abordare a utilizării acestora în viitor. În cadrul atelierului vor fi realizate statuete, podoabe și arme mici din bronz.

Este o provocare interesantă să lucram doar cu uneltele și tehnicile trecutului și poate chiar ceva în plus; deoarece repetatele încercări te ajută să re-descoperi mici secrete ale meseriei, să fii mai atent la detalii, să ajungi în final să cunoști mai mult, să recuperezi o fărâmă de trecut și să o redai apoi celor prezenți.

Workshop-ul este realizat în cadrul proiectului cultural Faţetele Hiperconectivităţii/The Facets of Hyperconnectivity. Manifestarea de anul acesta presupune și o expoziţie tematică de sculptură și instalație monumentală, care se poate vizita în Lapidariu și în spațiul exterior al palatului. Intrarea este libera.

Artiştii participanţi la expozitie sunt: Adrian Moise, Arcadie Rusu, Cătălin Oancea, Darie Dup, Dragoş Neagoe, Flavia Lupu, Frantz Galo (Franţa), Gabriel Brojboiu, Georgiana Cozma, Ileana Oancea, Ioana Marchidan, Irinel Moldoveanu, Radu Dragomirescu, Marina Antoniu și Vlad Basarab. Curator Simona Antoniu.

Proiectul „Faţetele Hiperconectivităţii” este finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, Programul PA17/RO13 – Promovarea diversităţii ȋn cultură și artă ȋn cadrul patrimoniului cultural european (www.fonduri-diversitate.ro) în România. Grantul este oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Cookies