Winter is coming, inclusiv la București. Cum să ne pregătim mai bine în 3 pași simpli, dar esențiali

27 sept. 2022
1802 Afișari
Winter is coming, inclusiv la București.  Cum să ne pregătim mai bine în 3 pași simpli, dar esențiali
Maria Coman: Winter is coming, inclusiv la București. Cum să ne pregătim mai bine în 3 pași simpli, dar esențiali

Vine iarna pe toate planurile. Adică pe bune pe toate planurile, numai vedeţi ce tocmai se petrece în Italia. Aşa că e bine să ne pregătim tot pe toate planurile sau pe alea care îmi vin mie în minte şi pe care o să le detaliez mai jos. 

1. Frigul

Nu știu alții cum sunt, dar eu m-am născut, am crescut și am înghețat de frig în București since 1978, așa că real pot să vă spun din experiență că treaba e complicată. 

Am înghețat de frig în atât de posh-ul cartier Cotroceni, căci da, acolo am crescut, din motive similare oarecum celor pentru care vom îngheța și iarna asta. Respectiv nu erau gaze, iar sobele funcționau pe gaze, implicit casele așa se încălzeau. Dar cum nu mai știu ce s-a întâmplat în minunatele ierni din 80 și ceva, la un moment dat trăiam cu toții într-o singură cameră și ne încălzeam cu două radiatoare electrice. Așa că primul lucru pe care îl puteți face e să cumpărați radiatoare. Sigur că acum și curentul e scump, dar altă variantă nu prea e. Plus că radiatorul e mobil, stai cu chirie, te muți cu radiator cu tot, nu investești în casa proprietarului. Habar n-am dacă se mai găsesc sau se mai fabrică, dar la vremea respectivă la mare căutare erau cele rusești.

Înapoi în lumea modernă, e bine să vă faceţi un stoc semnificativ de haine termice. Au şi la Decathlon destul de multe, dar eu le prefer pe cele de la Uniqlo. Practic, am de toate, de la chiloţi, şosete, dresuri, bluze, pulovere, pantaloni, fulare, mănuşi, orice apare al meu e. Poate pentru că am suferit de frigul pe care vi- l povesteam anterior, poate din cauza frigului din anii de teren, când, vrând nevrând, tu trebuie să stai acolo în faţa Guvernului sau în satul cu oameni înzăpeziţi sau pe podul din oraşul nordic unde s-a petrecut cine ştie ce atentat, nu contează că sunt minus 2000 de grade şi bate vântul. Deci termale, mă bucur că am stoc, acum o să le port şi în casă, sunt pregătită pentru orice.

Sigur, vestea bună e că nici iernile nu mai sunt ce au fost, dar tot o să fie frig şi nu vreau să vă aud prin frumoasele zile de sfârşit de ianuarie că nu se mai poate aşa. 

2. Moș. Crăciun

SPER CĂ AVEŢI DEJA LISTELE DE CADOURI DE CRĂCIUN ÎNCEPUTE şi că v-au fost deja livrate măcar primele achiziţii. Să nu ziceţi că nu v-am spus din timp. Ştiu că sună a OCD, dar nu e, e doar precauţie. Căci, decât să ajungem ca în goana după cadou să ne dăm în cap unii altora pentru cine ştie ce teleghidată, nu mai bine suntem noi prevăzători şi relaxaţi în decembrie? Eu în decembrie nu mi cumpăr nici măcar bilete la spectacole sau la teatru, pur şi simplu refuz să particip la acel haos generalizat de zici că vine sfârşitul lumii, când toată lumea e într-o panică ce nu se oprește nicicând

3. Italia

Mult frig vine de acolo acum, cu alegerile. Să nu uităm totuşi că e prima dată când câştigă un partid cu origini fasciste. Am trecut de pandemie, suntem într-un război și, totuși, cei mai mulţi fiori mie personal mi-i dau rezultatele de genul acesta. Pentru că e clar că undeva, dedesubt, lumea fierbe. Oamenii sunt nemulţumiţi, probabil speriaţi, ţările şi obiceiurile se schimbă, rădăcinile se pierd, iar extremele atrag din ce în ce mai mulţi adepţi. Şi deocamdată mocneşte, dar va izbucni la un moment dat, cine ştie pe unde şi cum. Şi cât de ampla va fi unda de şoc. 

Deci, o să fie complicat. Când o să fie cel mai complicat, ascultați Felicita. Al Bano şi Romina Power. Works like magic. Plângi un pic, te descarci şi gata. 

Nota B365.ro: De asemenea, tot când e mai complicat, puteți apela și la Maria. Funcționează, dovezi sunt aici vreo patru:

Cookies