ȘTIRI

When Saints Go Machine @ New Pop Order #4

In Club Control are loc un nou episod din seria New Pop Order, ultimul de anul acesta: concertul formatiei daneze When Saints Go Machine.

Formata in 2007, When Saints Go Machine a atras atentia criticilor muzicali abia anul acesta, o data cu lansarea EP-ului de debut, Fail Forever, si apoi a albumului Konkylie, lansat de casa de discuri scandinava !K7. In spatele titulaturii criptice se ascund patru artisti din Copenhaga si un mix complicat de influente: dance, post-punk, experimental electronica, dar si o doza sanatoasa de pop autentic. Rezultatul – un sound care, desi comparat deseori cu The Knife, Caribou sau Arthur Russell, nu seamana defapt cu nimic altceva. Este unic si original precum o scoica (konkylie, in daneza) cuvant ce da titlul albumului la care au lucrat mai bine de doi ani.

Un lucru aparte ce diferentiaza muzica When Saints Go Machine de cea a altor artisti este caldura in care este invaluit albumul Konkylie. Pentru a evita un sunet electronic liniar, trupa a folosit un set de efecte pe care le-a suprapus muzicii, pentru “un sound organic”, dupa cum ei insisi declara. “Am folosit ecouri si efecte de pe benzi mai vechi. Cand petreci 2 ani lucrand la un album de 11 piese, inevitabil la final acesta va fi plin de detalii si sunete ciudate”, spune Nikolaj Manuel Vonslid, solistul trupei.

Radiourile daneze au descoperit repede potentialul trupei, propulsand When Saints Go Machine pe scena prestigiosului festival Roskilde, unde au cantat in fata a 45.000 de oameni, anul acesta. Vineri, 2 decembrie, danezii vin la Bucuresti pentru a incanta si publicul din Club Control!

Glistening electro-orchestral compositions – Drowned In Sound

An uptempo adventure into the possibilities of combining orchestrated, melancholy pop with a dance music bed – XLR8R

Konkylie e in momentul de fata cel mai obscur album pop al anului. Si unul dintre cele mai bune. – Filip Standavid, Kaputt.ro

Inceputa in 2009, ca raspuns la peisajul muzical in continua schimbare, seria New Pop Order i-a adus in Club Control pe americanii Thieves Like Us si formatia synthpop suedeza Lowe. In 2011, noua ordine pop vine cu un sound proaspat, din zona electro indie, de la tinerele sperante britanice: Discopolis si Vondelpark, la favoritii scenei electro-pop americane – Starfucker si revelatia scandinava When Saints Go Machine.

Seria New Pop Order este organizata de Club Control si OneDay, cu sprijinul Wizzair si Hello Hotels.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, Playboy, Sapte Seri, VICE, Zile si nopti, Shopping Report, ShoppingNews.ro Metropotam, Feeder, 220.ro, IQads, Zoom, iConcert, Hypestreet, b365.ro, Transfer.ro, Kaputt.ro, Orasul Meu.

Intrare: 20 lei


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button