West Side Flower Fest în București. Târgul Florilor din S6 găzduiește aranjamente gigant, grădini tematice și senzoriale, dar și o rochie din 1000 de trandafiri

26 mai 2023
5732 afișări
West Side Flower Fest în București. Târgul Florilor din S6 găzduiește aranjamente gigant, grădini tematice și senzoriale, dar și o rochie din 1000 de trandafiri
West Side Flower Fest în București. Târgul Florilor din S6 găzduiește aranjamente gigant, grădini tematice și senzoriale, dar și o rochie din 1000 de trandafiri. Foto: Primăria Sectorului 6

West Side Flower Fest este cel mai mare târg de flori din România și va avea loc în luna iunie, în Sectorul 6 din București. Evenimentul se va desfășura în Parcul Drumul Taberei, dar și pe o parte din Bd. Drumul Taberei, circulația fiind închisă.

Bucureștenii sunt invitați în perioada 9-11 iunie la Târgul Florilor, unde vor fi aranjamente gigant, grădini tematice și senzoriale, concerte, spectacole pentru cei mici, ateliere, iar doamnele vor avea ocazia să admire o rochie confecționată din 1.000 de trandafiri reciclabili.

West Side Flower Fest în Sectorul 6 din București

Primăria Sectorului 6 pregătește cel mai mare festival de flori din țară, ce se va desfășura pe o suprafață de 43.000 mp. Aceasta este prima ediție a West Side Flower Fest și va avea loc timp de trei zile, în intervalul orar 10:00 – 21:00, în Parcul Drumul Taberei și pe Bd. Drumul Taberei, între strada Brașov și Aleea Poiana Muntelui.

Traficul rutier va fi închis în perimetrul menționat mai sus, de joi, 8 iunie, ora 20:30, până pe 12 iunie, la ora 5:00.

Foto: PS6
Foto: PS6

Unul dintre evenimentele de referință pe care-l vom organiza anual de acum înainte este West Side Flower Fest. Festivalul florilor. Va fi în stradă, în proximitatea serelor din Parcul Drumul Taberei, pe principiul străzilor deschise, și vom avea nenumărate surprize, transmite primarul Ciprian Ciucu.

Foto: PS6
Foto: PS6

Nicu Bocancea, unul dintre celebrii floriști ai Europei, prezent la WSFF

În cadrul festivalului vor fi prezenți 50 de expozanți și o pleiadă de specialiști din industria de flori și plante: peisagiști și artiști florali, printre care și Nicu Bocancea, medaliat și premiat la cele mai renumite competiții internaționale de profil. Este al IV-lea florist al Europei și va lucra pentru Flower Fest aranjamente gigant, unice, dar și un labirint pentru copii.

Foto: PS6
Foto: PS6

Grădini tematice (romantică, aromatică, decorativă de legume sau cu flori reperente etc.) și senzoriale vor fi amenjate de peisagiști, printre care și cei de la ADPDU Sector 6, care înfrumusețează parcurile și străzile din comunitate.

Foto: PS6
Foto: PS6

Studenții din cadrul unei universități de profil vor proiecta minigrădini ce vor fi apoi puse în operă în Parcul Drumul Taberei. Alături de specialiști, seniorii vor crea o rochie din 1.000 de trandafiri reciclabili.

Atât cei mici, cât și cei mari, vor avea ocazia să participe la ateliere, unde vor învăța să realizeze aranjamente florale. La WSFF vor fi și concerte, spectacole pentru cei mici, dar și un concurs pentru floriști amatori.

Foto: PS6
Foto: PS6

Conferință despre biodiversitate și sustenabilitate, în Săptămâna Verde

În cadrul West Side Flower Fest, va fi organizată Conferința „Biodiversitate și sustenabilitate în Sectorul 6”, ce va avea loc în cadrul săptămânii verzi a Comisiei Europene.

De asemenea, de-a lungul Bd. Drumul Taberei, unde zona va fi închisă traficului rutier, pe lângă expozanți de flori cu vânzare, care vor avea zeci de soiuri, va fi și o zonă de street food cu mâncăruri alese.

Foto: PS6
Foto: PS6

Articol în parteneriat cu Primăria Sectorului 6.

Cookies