West Side Flower Fest – Ce floare ești, în funcție de boala psihică

09 iun. 2023
1645 Afișari
West Side Flower Fest - Ce floare ești, în funcție de boala psihică
West Side Flower Fest - Ce floare ești, în funcție de boala psihică | Foto: Adrian Teleșpan

Of, noi, pământenii, aceste flori superbe create de Dumnezeu care găsim tot felul de mijloace, tertipuri și metode să ne credem niște buruieni. Care, în loc să ne înfigem rădăcinile gândirii în glia propriei minți, ne înfigem spinii judecății unii în alții. Care, în loc să înflorim pe cerul bucuriei, alegem să ne ofilim pe seceta tristeții. Deocamdată, gen, că nu putem să ne pronunțăm vis-a-vis de ce surprize mai are Universul, mai ales numai vis-a-vis de el nu suntem. O fi și asta o glumă geografică plasată cum trebuie, cine știe… Va trebui, oricum, să-mi tai unghiile, pentru că cam dau cu ele de taste.

Pentru că azi e vineri, ieri a fost joi, uitați-vă și dumneavoastră cât de ușor cauza vine din viitor. Și, joi fiind ieri, am sunat-o ca de obicei pe Lembrău, îndrumătoarea mea de la B365, ca să mă îndrume logic, să mă ghideze, să mă călăuzească, să mă… treci dreacu’ la subiect odată! Bine, trec. Am sunat-o să-mi spună ce subiecte sunt la modă, pentru că sunt balcanic și pot dezbate pe marginea oricărui subiect, mai ales că, în legătură cu multe subiecte, eu sunt pe margine bine de tot. Ea nu putea să vorbească, pentru că era în trafic. Mi-a părut un pic rău pentru că voiam să-i povestesc despre criza pompelor de clismă de pe zona Moeciu. Aparent, foarte multă lume are nevoie să fie curată în această parte a… țării. E și asta o reușită, să fie mai curat în fund decât în aer.

Așa că am vorbit mai târziu când a ajuns ea acasă. Atunci mi-a zis că lumea rupe motoarele de căutare cu festivalul de flori din Drumul Taberei, West Side Flower Fest, un nume cum n-a auzit Lujerului niciodată. Io, fiert pe flori, vă dați seama. Clocotesc petalele de fiert ce sunt pe ele. Îmi plac mult, dar, în același timp, o singură plantă nu mi-a murit. Restul s-au grăbit la Domnul, neștiind, probabil, să vadă o parte din El în mine și să rămână liniștite aici. Tot Lembrău a venit cu ideea abordării acestui subiect: Ce floare ești în funcție de boala psihică.

Toți suntem nebuni, prin urmare cred că singurul lucru sănătos pe care eu pot să îl fac pentru mine e să mă străduiesc să respect nebunia celorlalți, dar și pe a mea și să înțeleg că, deocamdată, suferința e parte din viața noastră și să o respect și pe ea, de asemenea, căci, doar respectând-o nu voi mai fugi de ea. Așă că vă rog să considerați această frază o îmbrățișare pentru noi toți, inclusiv prietenul meu, Bogdan Druță, pe care l-am sunat ieri să mă consilieze în flori, întrucât boala lui psihică îl face să iubească mai mult plantele decât oamenii. Bogdan creează niște terarii absolut splendide. Dacă aveți chef să le vedeți aruncați un ochișor aici, puteți găsi cadouri superb de vii care dau bine oriunde le pui în casă.

Așa, frumoșii mei nebuni, iată ce a ieșit. Vă doresc să vă clătiți minea până când începeți să vă vedeți sufletul și, dacă simțiți că ceva este în neregulă cu dumneavoastră, cereți ajutorul.

Așadar, cu ocazia West Side Flower Fest, să vedem ce floare ești, în funcție de boala psihică

  • People pleaser. Dorind să facă pe plac tuturor, ghiocelul rabdă și frigul zăpezii numai ca să vadă un zâmbet. Acum, sincer să fim, are și alura asta de servitor, cu capul plecat
  • Bipolaritate. Aici a fost destul de complicat, pentru că florile sunt mult mai stabile decât noi. Până la urmă, am decis să punem hortensia aici, argumentul fiind că e mai schimbătoare, în sensul că ea înflorește cu petale verzi prima dată și apoi se colorează în culoarea reală, apoi își arată adevărata față.
  • Comportament pasiv agresiv. Glicina e, efectiv, superbă și, cum stă ea așa și se uită la tine și tu la ea te trezești că îți distruge fundația la casă dacă o lași să crească de capul ei. Soluția, evident, ori o muți pe ea ori îți muți. casa.
  • ADHD. Iasomia se duce în toate direcțiile, se împrăștie ca o explozie. Da, dar miroase frumos veți spune. N-ați fost niciodată într-o situație care mirosea frumos și apoi s-a împuțit treaba? Pup.
  • Comportament antisocial. Toți ne naștem flori, iar pe mulți ne pun părinții la colț, prin urmare aici transmit sincere salutări tuturor florilor de colț care n-au fost protejate de legea părintească a bunului simț.
  • Mania persecuției. Despre trandafirul cățărător de București putem spune că interpretează tot, îl deranjează tot, găsește nemulțumire în orice, transformă sensibilitatea într-un defect, iar asta se vede din faptul că se scutură cum îl atingi, după care se mai și supără că îl arunci la gunoi și nu-l păstrezi să te înțepi cu el tot timpul.
  • Schizofrenie. Nici aici n-a fost ușor, dar, până la urmă am ales zambila cu forma ei de pâlnie care o poate ajuta să audă mai bine vocile, fiecare floricică cu vocea ei, zeci de flori pe același lujer, vă dați seama ce e acolo. Tre să fii zambilă la cap în neliniștea aia…
  • PTSD – Tulburarea de stres post traumatic. Campanula înflorește de mai multe ori pe an, de ce credeți? Pentru că nu-i ajunge drama unei singure ofiliri și vrea să o repete. Punct.
  • Bulimie. Aici l-am rugat pe Bogdan să îmi sugereze o plantă din care curge ceva, care să vomite, iar el mi-a recomandat caprifoiul, care are multă sevă și vomită mereu, practic. Eu am zis: Bă, am auzit, dar nu prea știu exact ce e, iar el mi-a explicat: Se mai numește și mâna Maicii Domnului. Aaaa, păi mi se pare logic să vomiți când ai grețuri de la sarcina astrală. Acum sincer, ce lume ar fi dacă toate vomele ar mirosi ca planta asta.
  • Anorexie. Aici am zis că nevoie de ceva delicat, firav. Mi s-a sugerat mărgăritarul, lăcrămioara care plânge ca să slăbească. Puteți spune că analogia e trasă de păr, dar lăcrămioarele n-au păr. Ha!
  • Depresie. Aici a fost dificil bine. Practic, nu am găsit ceva inspirat și am decis să mergem pe lingvistică. Am ales crizantema, pentru că depresia e o criză în orice temă.
  • Isterie. Iasomia se dăduse, a rămas ambrozia, pentru că toată lumea devine isterică atunci când apare ambrozia.
  • Dependențe. Fiți atenți. Floarea muma pădurii e o floare parazit care nu are clorofilă și e nevoită să meargă la dealer ca să-și facă rost. Dealerul poate fi, de exemplu, rădăcina unui copac.
  • Comportament obsesiv compulsiv. Simplu. Orhideea. Arată perfect până la ultima suflare, ca și cum n-ar ști că moare.
  • Nimfomanie. Floarea de costus nu doar că arată ca o. Da, ca o. Dar are și niște secreții foarte hot. E foarte posibil să fi văzut măcar un video pe net în care oamenii masturbau niște flori de dragul viralului. Nici floarea nu se plângea când ieșea lubrifiantul din ea. Dar, să nu uităm, totuși, că, pe orice dereglare psihică, cel mai bun lubrifiant. sunt lacrimile.
  • Borderline. Aici a fost cel mai complicat. Nu e ultima din articol, dar a fost ultima găsită, din motiv că florile nu sunt niște extremiste. Până la urmă ne-am oprit la floarea de lotus care exagerează un pic în comportament. Ea noaptea se închide și se bagă sub apă, dar uneori nu se bagă singură. Ia cu ea insecte care vin să polenizeze, le ține închise o noapte întreagă, iar a doua zi le dă drumul și parcă văd că le mai și zice: Hai, dragă, că n-am știut că ești claustrofobă, ce te așa?
  • Mitomanie. Trompeta îngerilor. E superbă. Când o vezi nici nu-ți trece prin cap că e otrăvitoare. Adică tu zici: Vai, ce frumoasă e, iar ea te poate duce la delir, comă, chiar moarte. Direct la îngeri, deci poate nu e chiar așa mincinoasă, dacă stăm să ne gândim.
  • Anxietate. Sper că nu vi se făcuse teamă că veți fi lăsați la o parte… Aici am optat pentru mac. Delicat, fragil, ușor de traumatizat și, în plus, cu opium, care, luat incorect, te poți otrăvi fix cum otrăvește anxietatea mintea.
  • Narcisism. În ciuda valorii, au fost lăsați ultimii, uitați-vă și dumneavoastră. Norocul e că niciun narcisic nu va citi acest articol, ci doar oameni foarte valoroși a căror valoare ne e înțeleasă de toți proștii. Crinul te îmbată cu mirosul lui puternic, dar asta doar pentru că el, în sinea lui, se crede doar o biată rapiță care pute.

Atât de la West Side Flower Fest Alternativ, festivalul florilor aflate pe marginea unei căderi psihice. Ne pup pe psihoză și ne urez, pe cât putem, să avem grijă de ne noi înșine așa cum ne-am imagina că ar avea grijă de noi un părinte ideal, un părinte care știe că boala psihică nu se pedepsește, ci se acceptă, iar acesta e primul pas spre vindecare. Doamne ferește și Doamne ajută, mintea vrea să miroase, nu să pută. Adi VREJitorul.

 

Cookies