„Weekend Sessions” la Grădina Botanică deschide sezonul festivalurilor de vară din București. Ne așteaptă filme, picnic, jazz și yoga

06 mai 2022
394 Afișari
Weekend Sessions la Grădina Botanică deschide sezonul festivalurilor de vară din București. Ne așteaptă filme, picnic, jazz și yoga

Institutul Francez este invitatul lunii mai în cadrul evenimentului găzduit la Grădina Botanică. Weekend Sessions, evenimentul care readuce picnicurile și conexiunile culturale în Grădina Botanică a Universității din București, se deschide mâine, în primul weekend din mai. Timp de 15 weekenduri, începând cu 7 mai, suntem așteptați între orele 16:00 și 21:00 la picnic și întâlniri cu cinema în aer liber, jazz, muzică clasică, pop-indie, sesiuni de yoga și de dans, ateliere pentru copii, sesiuni de terapie și wellbeing.

afis, weekend session
Weekend Sessions deschide pe 7 mai sezonul festivalurilor de vară din București; ne așteaptă filme, picnic, jazz și yoga.

În luna mai, micul cinema din cadrul evenimentului Weekend Sessions va prinde viață cu o selecție specială a Institutului Francez, care va aduce 4 titluri potrivite pentru toate vârstele, din selecțiile unor importante competiții internaționale. Totodată, Institutul Francez din România va avea propriul stand unde va propune cursuri şi examene de franceză pentru copii şi adulţi, cluburi de vacanţă și activități ludice, ateliere şi evenimente culturale. Serviciul Campus France, de consiliere gratuită, va oferi tinerilor informaţii despre formările academice din Franța.

afis, weekend sessions
Harta Festivalului.

Am descoperit acest proiect care oferă șansa publicului larg să se bucure de o primă întâlnire cu Franța, în aer liber”

Sunt foarte bucuros că Institutul Francez din România se alătură, în calitate de invitat special, și în anul 2022 acestui eveniment. În septembrie 2021, chiar la începutul mandatului meu în România, am descoperit acest proiect care oferă șansa publicului larg să se bucure de o primă întâlnire cu Franța, în aer liber. Sper ca atât activitățile diverse cât și filmele pe care le propunem în luna mai la Grădina Botanică să faciliteze conexiunile culturale și să vină în întâmpinarea copiilor, cinefililor și iubitorilor de cultură”, spune Julien Chiappone-Lucchesi, director general al Institutului Francez din România şi consilier de cooperare și acțiune culturală al Ambasadei Franței în România.

Am pregătit surprize pentru copii, poiana fiind locul de întâlnire al acestora, un spațiu special, cu luminițe pentru joacă”

Îi așteptăm pe toți cei dornici să se bucure de weekendurile calde, de vară, într-unul dintre cele mai frumoase spații verzi din Capitală. Am pregătit surprize pentru copii, poiana fiind locul de întâlnire al acestora, un spațiu special, cu luminițe pentru joacă, bucurie, în care vor avea loc ateliere, cursuri de muzică și mici sesiuni de reciclare creativă. Cei mari vor putea asculta muzică, poezie, și se vor putea reconecta cu natura și cei din jur, prin activități dedicate lor. Fiecare weekend vine cu o altă surpriză și alți invitați speciali, de aceea sperăm să avem parte de vreme frumoasă și câți mai mai mulți participanți la această nouă ediție”, a declarat Silvia Floareș, fondator Weekend Sessions.

Antoinette dans les cevennes”, o comedie în limba franceză, selectată la Festivalul de la Cannes în 2020

În prima zi, pe 7 mai, ne vom bucura de sesiuni acustice de surf rock cu trupa The Undercurrents și de muzică clasică, alături de Light Quintet, în timp ce pe 8 mai vor cânta formația de jazz Bucharest Sax Quartet – BSQ și cei de la Dov Meraki – cu standard de jazz și creații proprii. În ambele zile, participanții la eveniment vor putea urmări filmul „Antoinette dans les cevennes”, o comedie în limba franceză, selectată la Festivalul de la Cannes în 2020, și să participe la sesiuni de poezie susținute de actrița Ioana Tătărușanu și DJ-ul Iulian Morar. De asemenea, aceștia pot descoperi și participa la ateliere de yoga realizate de instructorul de yoga Magda Bucur și workshop-uri de dans și mișcare conștientă cu Raluca Nicolescu.

lalele, gradina, botanica
Festivalul lalelelor in Grădina Botanică. Foto credit Gradina Botanică.

Locurile sunt limitate, costul unui bilet fiind de 60 de lei (online) sau 70 de lei (la Grădina Botanică). Biletele se pot achiziționa prin partenerii Eventbook, intrarea la eveniment făcându-se prin Șoseaua Cotroceni, nr.32. Mai multe informații despre Weekend Sessions 2022 se pot găsi pe website-ul evenimentului, Facebook și Instagram. Institutul Francez din România este parte a rețelei culturale franceze în străinătate. Are misiunea de a promova limba și cultura franceză și de a dezvolta schimburile culturale și diversitatea. https://institutfrancais.ro/

festivalul, lalelelor, gradina, botanica
Weekend Sessions, bucurie în natura urbană. Foto credit Gradina Botanică.
Weekend Sessions, bucurie în natura urbană

Weekend Sessions este o platformă de socializare cu scop cultural în mijlocul naturii urbane. A început în 2021 la Grădina Botanică a Universității din București unde a transformat un spațiu multivalent în prilej de experiențe memorabile cu sesiuni acustice de jazz, muzică clasică, pop-indie de la artiști independenți, picnic pe pajiște cu degustări de la antreprenori locali, proiecții de film în natură, momente de poezie. La ediția de anul trecut, au participat peste 100 de artiști independenți și 8000 de vizitatori au fost prezenți la întâlnirile Weekend Sessions care au însumat 14 evenimente pe parcursul a 7 săptămâni.

Cookies