Weekend plin de restricții de circulație în București. „West Side Flower Fest”, „Parada micilor bicicliști” și „Urban Farmers”, printre evenimentele care închid străzi

31 mai 2024
2070 afișări
Weekend plin de restricții de circulație în București. „West Side Flower Fest”, „Parada micilor bicicliști” și „Urban Farmers”, printre evenimentele care închid străzi
Weekend plin de restricții de circulație în București. „West Side Flower Fest”, „Parada micilor bicicliști” și „Urban Farmers”, printre evenimentele care închid străzi | Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Primul weekend de vară (1-2 iunie) vine cu un număr impresionant de restricții de circulație în București. Brigada Rutieră le-a transmis șoferilor care sunt arterele pe care nu vor putea trece cu mașina în zilele ce vin.

Weekend plin de restricții de circulație în București

„Parada micilor bicicliști”, „Străzi Deschise”, sau „West Side Flower Fest” sunt doar câteva dintre evenimentele care vor afecta traficul din Capitală în acest final de săptămână. Pentru a venit în ajutorul șoferilor, Brigada Rutieră București a transmis lista completă a străzilor ce vor fi închise pentru a permite desfășurarea în siguranță a evenimentelor.

Iată care sunt acestea:

Parada Micilor Bicicliști – West Side Kids Race

Evenimentul sportiv dedicat micilor bucureșteni va avea loc în data de 1 iunie 2024, între orele 07:00 – 18:00, pe Splaiul Independenței.

Astfel că, pentru a asigura siguranța participanților, BRB a anunțat că circulația rutieră va fi oprită după cum urmează:

  • Între orele 06:00 – 23:00, pe Splaiul Independenței (primele 3 benzi de circulație). Mai precis, va fi afectat segmentul de drum cuprins între Șoseaua Virtuții și Splaiul Independenței numărul 319 B.

Cu toate astea, polițiștii au anunțat că urmează să fie asigurată o bandă de circulația de sensul de mers afectat de desfășurarea evenimentului.

Urban Farmers – str. Eat Food Festival

Acest eveniment va avea loc în zilele de 1-2 iunie 2024, între orele 09:00 – 22:00. Aici urmează să fie promovate obiceiurile românești, să se organizeze ateliere și spectacole pentru cei mici. „Urban Farmers” are loc pe Şoseaua Pavel D. Kiseleff.

În acest context, pentru buna desfășurare a evenimentului, Brigada Rutieră anunță ca traficul rutier va fi restricționat, după cum urmează:

  • În perioada 31 mai, ora 22.00 – 03 iunie, ora 06.00, pe Șos. Pavel D. Kiseleff. Mai precis, este afectat segmentul de drum cuprins între Piața Victoriei și Str. Arh. Ion Mincu,
  • În perioada 31 mai- 03 iunie, va fi restricționat accesul în alveolele de pe Șoseaua Kiseleff.

Atât intersecțiile, cât și strada Monetăriei, nu vor fi afectate de restricții.

Procesiune religioasă – Trupul și Sângele Domnului

Această procesiune va avea loc în data de 2 iunie 2024, iar programul acestuia este:

  • Între orele 14.30 – 15.00, adunarea participanților la Biserica Italiană de pe Bd. Nicolae Bălcescu nr. 28, pe trotuar.
  • Între orele 15.00 – 16.00, se va desfășura procesiunea religioasă pe următorul traseu:
    • Biserica Italiană de pe Bd. Nicolae Bălcescu nr. 28, pe trotuarul din partea stângă, sensul de deplasare către Piața Universității, până la intersecția cu Str. Dem. I. Dobrescu – Piața Revoluției – Calea Victoriei – Aleea Kretzulescu – Str. Ion Câmpineanu – Str. Luterană – Str. General Berthelot – Catedrala Sf. Iosif.

În acest context, circulația rutieră va fi restricționată după cum urmează:

  • Pe durata procesiunii, pe banda I de circulație și pe străzile care acced către acesta, respectiv pe Str. General Berthelot, în funcție de sosirea participanților la Catedrala Sf. Iosif.

Acestea se vor menține până în jurul orei 17:00.

Adunare publică pe Stadionul Giulești

În data de 1 iunie 2024, urmează să aibă loc o adunare publică pe Stadionul Giulești – Superbet Arena. Aceasta va avea loc între orele 10:00 – 19:00.

Astfel că, pentru buna desfășurare a acesteia și pentru siguranța participanților, traficul va fi restricționat, după cum urmează:

  • Între orele 06:00 – 23:00, pe banda I de circulație de pe Calea Giulești, adiacentă Stadionului Giulești – Superbet Arena. Mai precis, va fi afectat segmentul cuprins între limita sudică a Podului Grant și Strada 9 Mai.

„West Side Flower Fest”

Târgul dedicat florilor are loc în Sectorul 6 al Capitalei, iar bucureștenii sunt așteptați să se distreze și să admire grădinile tematice realizate cu ocazia acestuia. Evenimentul va avea loc atât în Parcul Drumul Taberei, cât și pe bulevardul Drumul Taberei.

Astfel că, pentru a permite desfășurarea în siguranță a evenimentului, Brigada Rutieră București a instituite restricții de trafic, după cum urmează:

Între 30 mai, ora 23:30 – 3 iunie, ora 05:00, pe Drumul Taberei, ambele sensuri de deplasare. Mai precis, va fi afectat segmentul de drum cuprins între Str. Brașov și Str. Poiana Muntelui.

Ultimul eveniment care aduce restricții de circulație în Capitală este cel cu care ne-am obișnuit deja, „Străzi Deschise – București. Promenadă Urbană”. Străzile afectate de acest eveniment urban pot fi consultate în articolul:

Sfaturi pentru șoferi și pietoni

Avânt în vedere numărul mare de restricții ce sunt instituite în acest weekend în Capitală, Brigada Rutieră a transmis o serie de sfaturi atât pentru pietoni, cât și pentru pietoni.

Astfel că, șoferii sunt sfătuiți să circule cu prudență atunci când trec prin proximitatea zonelor afectate de restricții. De asemenea, aceștia sunt rugați să păstreze o viteză redusă pentru a putea opri în condiții sigure, în caz de nevoie.

În ceea ce îi privește pe pietoni, aceștia sunt rugați să meargă pe trotuare și să traverseze doar prin locuri permise și pe culoarea verde a semaforului.

Cookies