Weekend negru pe șoselele din România. 24 de persoane au murit, în doar două zile, în accidente auto

26 iul. 2021
132 Afișari
Weekend negru pe șoselele din România. 24 de persoane au murit, în doar două zile, în accidente auto
Sursa foto: BZI

Weekendul precedent a fost unul dintre cele mai sângeroase din România din acest an. Nu mai puțin de 24 de persoane și-au pierdut viața în urma unor accidente rutiere. Într-un singur accident produs pe DN2 (E85), în județul Bacău, au murit cinci adulți și doi copii.

Neatenția, inconștiența, graba în vacanță sau din vacanță au costat scump zeci de familii în ultimele două zile, într-unul dintre cele mai sângeroase weekenduri înregistrate pe șoselele României în acest an. Potrivit unui bilanț realizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în weekendul 24-25 iulie și-au pierdut viața 24 de persoane pe drumurile țării, în timp ce 3.500 de persoane au avut nevoie de asisență medicală din partea echipajelor SMURD.

În accelași bilanț al IGSU se prezintă faptul că pompierii SMURD au avut în acest weekend 4.347 de intervenții. În cele mai multe cazuri, misiunea acestora a fost de a acorda asistența medicală de urgență. Tot în acest weekend, echipajele SMURD au acordat măsuri de prim ajutor unui număr îngrijorător de persoane – peste 3.569. Între timp, în 17 cazuri a fost nevoie de intervenția echipajelor de descarcerare pentru a scoate victimele din autoturisme, potrivit Ziarului Financiar.

Accidentul de pe DN2, din județul Bacău, a fost cel mai grav din acest weekend

Cel mai tragic accident din acest weekend a fost cel de pe DN2 (E85), din județul Bacău, comuna Răcăciuni. Acolo, duminică dimineața și-au pierdut viața șapte persoane, dintre care doi copii, iar alte opt persoane au fost rănite, după ce un microbuz și un autoturism s-au ciocnit frontal. Automobilul implicat în accident era un Mercedes-Benz cu volan pe dreapta înmatriculat în Marea Britanie.

DN2/E85 și-a căpătat supranumele de cel mai periculos drum național din România, fiind drumul național unde se petrec cele mai multe decese în trafic anual. Acest drum are câte o bandă pe sens, iar acostamentul puțin mai lat decât pe celelalte șosele este folosit adesea ilegal de către șoferi drept o a doua bandă de circulație.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a precizat că segmentul de drum pe care s-a produs această nenorocire avea vizibilitate foarte bună și nu existau în vigoare restricții de circulație. De asemenea, Bode le-a transmis șoferilor să dea dovadă de prudență în trafic.

„Din primele evaluări, la fața locului nu au fost identificate urme de frânare. Așadar, conduita rutieră a conducătorilor auto este foarte importantă în trafic. Aș vrea să fac un apel către toți participanții la trafic să circule cu prudență. Este o vorbă românească, „Grăbiți-vă încet”. Să nu se grăbească”, a declarat Lucian Bode.

În acest weekend s-au reținut aproape 2.000 de permise și s-au dat amenzi în valoare de 9,6 milioane de lei

Potrivit lui Lucian Bode, polițiștii de pe drumurile țării au avut un weekend plin – aceștia au acționat pe șosele cu nu mai puțin de 853 de radare, dar au realizat și verificări. Astfel, în acest weekend, agenții de poliție au reținut 1.973 de permise, au retras 667 de certificate de înmatriculare și au dat peste 23.500 de amenzi în valoare totală de 9,6 milioane de lei.

Cookies