Weekend în București: „Străzi deschise” pe Calea Victoriei și o stradă din Sectorul 1. Șoseaua Kiseleff rămâne rutieră | Prima plimbare cu tramvaiul Bookurești

22 iul. 2022
356 afișări
Weekend în București: „Străzi deschise” pe Calea Victoriei și o stradă din Sectorul 1. Șoseaua Kiseleff rămâne rutieră | Prima plimbare cu tramvaiul Bookurești

„Străzi deschise” propune un nou weekend cu trasee pietonale şi activări artistice, sportive şi educative între 23 şi 24 iulie, pe Calea Victoriei şi strada Alexandru Constantinescu din Sectorul 1.

În acest weekend, şoseaua Kiseleff nu devine pietonală, spun organizatorii.

Evenimentele care iau startul în weekendul 23-24 iulie sunt „Tramvaiul Bookureşti” – o serie de călătorii urban-poetice cu tramvaiul de epocă cu plecare de la Depoul Dudești –  şi „În echilibru/(Un)balanced” care creează noi locuri de socializare prin amplasarea unui mobilier stradal temporar pe Calea Victoriei.

 

Sold out la călătoriile cu tramvaiul poetic ”Bookureşti”

Cele 5 călătorii cu TRAMVAIUL BOOKUREȘTI încep sâmbăta aceasta și vor continua până pe 20 august, spune Arcub, care precizează că însă că este sold out la toate călătoriile și nu se mai pot face înscrieri.

Vor fi momente de lectură, recitaluri muzicale și povești despre oraș, participanţii vor redescoperi oraşul dintr-o altă perspectivă.

”Vestea organizării acestui eveniment a fost primită cu entuziasm de public”, spune Arcub, care menționează că biletele pentru cele 5 călătorii s-au epuizat. Prima călătorie cu tramvaiul Bookurești începe sâmbătă, ora 19:00, la Depoul Dudești.

Pe aceeași temă:

 

„În echilibru/(Un)balanced”, mobilier stradal temporar pe Calea Victoriei

Tot pe 23 și 24 iulie, se „va interacţiona pentru prima dată cu mobilierul stradal” pe Calea Victoriei.

În cadrul conceptului „În echilibru/(Un)balanced”, vor fi amplasate pe trotuarul Hotelului Radisson bănci-balansoar, şezlonguri și scaune înalte, „obiecte gândite în aşa fel încât să creeze conexiuni temporare între cei prezenţi, indiferent de vârstă sau apropiere”.

Acest lucru se va întâmpla între orele 17.00 şi 21.00.

 

Zone pietonale deschise pe 23-24 iulie între orele 9:00 şi 22:00 sunt:

  • Calea Victoriei între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei;
  • Strada Alexandru Constantinescu între Piaţa Domenii şi str. Căpitan Nicolae Drossu.

 

Restricții auto în centrul Bucureștiului

Proiectul „Străzi deschise” va atrage restricții de circulație pentru mașini în centrul Capitalei.

În perioada 23-24 iulie, se va permite traversarea auto pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, pe strada George Enescu, strada Ştirbei Vodă, Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Totodată, traficul autobuzelor și troleibuzelor va fi deviat.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise”, traficul auto pe Calea Victoriei și Șoseaua Kiseleff va fi permis doar sâmbătă noapte și duminică dimineață, între orele ora 22:00-09:00.

Îți recomandăm și:

 

 

 

Cookies