Weekend dur pentru Vlad Voiculescu. Tot mai mulți nemulțumiți de prestația lui la Ministerul Sănătății, tot mai puțini susținători

10 apr. 2021
168 Afișari
Weekend dur pentru Vlad Voiculescu. Tot mai mulți nemulțumiți de prestația lui la Ministerul Sănătății, tot mai puțini susținători

Tot mai multe persoane îi cer demisia lui Vlad Voiculescu. Ministrul Sănătății nu are parte de un weekend liniștit. După problema apărută vineri seară la Spitalul Foișor din București, când zeci de pacienți au fost evacuați, scaunul acestuia se clatină tot mai rău, mai ales că vocile care îi cer demisia se înmulțesc, acestea find inclusiv din carul coaliției de Guvernare.

Se cere demisia lui Vlad Voiculescu. Ministrul Sănătății stă pe un butoi cu pulbere după evacuarea de vineri seară de la Spitalul Foișor. Zecile de pacienți care au fost trimise acasă sau transferate la alte spitale, în toiul nopții, au agitat și mai mult apele în privința scaunului de ministru al lui Vlad Voiculescu.

Reacțiile, așa cum era de așteptat, nu au întârzit să apară. Fie ele din opoziție, din coaliția de Guvernare sau de la simplii cetățeni nemulțumiți sau de la lideri sindicali.

Reacția Gabrielei Firea. Cere demisia lui Vlad Voiculescu

Senatoarea PSD a reacționat vineri noapte.

 

”CRIMINAL! INUMAN! In miez de noapte, pacientii operati la Spitalul de ortopedie “Foisor” sunt scoși in stradă! Iar cei programati la operatie, trimisi acasa!!

Dezastrul provocat de ministrul Voiculescu trebuie oprit URGENT!”

Imaginile par dintr-o tara din lumea a 3-a, dintr-un stat bananier, insa din pacate sunt din Capitala Romaniei!

VOICULESCU, DEMISIA! URGENT!

Apoi, fostul Primar al Capitalei, a revenit și sâmbătă cu o postare pe Facebook.

”În ce tarā din lume sunt scosi bolnavii operati din spital cu perfuzii, noaptea, în frig, în pijamale, trimisi cu masina familiei acasā sau plimbati la alte spitale? Au trecut 15 ore si nicio demisie! Dictaturā!”

Reacția Violetei Alexandru, președintele PNL București

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a criticat și ea modul în care s-a făcut evacuarea pacienţilor de la Spitalul „Foişor”.

„Pot să înţeleg că a fost nevoie de o decizie rapidă în condiţiile în care tot vin în spitale pacienţi Covid. Ceea ce ne îngrijorează. Chiar foarte tare. Speram să mergem în direcţia bună. Spui când, după evaluarea datelor, nu arată bine lucrurile: ceea ce îmi cereţi durează 2 zile; vă propun să ne organizăm astfel. Toată lumea a tăcut ca să nu supere şefii. Pacienţii rezistă. Nu, nu e în regulă aşa”.

Vicepreşedintele PNL, Ben Oni Ardelean, cere și el demisia lui Vlad Voiculescu:

„Ministrul Sănătăţii este direct răspunzător de trauma trăită de pacienţii evacuaţi, avizând propunerea DSU. Semnalez de câteva luni derapajele, stângăciile şi atitudinea acestui ministru. Din păcate nu am avut parte de revizuiri a strategiei, a gândirii, a comunicării sau a creării de proceduri. Este clar pentru toată lumea că domnul Voiculescu este depăşit de situaţie, iar astfel vom face un bine atât lui, cât şi pacienţilor din România. Ministerul Sănătăţii are nevoie de un ministru competent la cârma sa. Să-l găsim urgent!”.

Viorel Huşanu, preşedintele Sanitas Bucureşti:

„Opriţi-vă!!! Aşa nu se mai poate! Domnule ministru… Pacienţi, unii abia operaţi, mutaţi în miez de noapte… în Secolul 21!? Aproape toţi cei o sută de pacienţi care necesitau spitalizare, sunt trimişi acasă!! Doar 12 transferaţi la alte spitale?!Încerc să înţeleg cum se poate aşa ceva într-o ţară membră a UE, NATO, o ţară în care se presupune că există respect pentru pacient şi drepturile sale… Sunt şocat şi nu înţeleg cum este posibil să asistăm la astfel de scene groteşti şi incredibile, care pun în situaţii incredibile pacienţii şi personalul medical. Nu ştiu cine a pregătit şi coordonat o astfel de acţiune. Cred că este clar pentru toată lumea modul superficial şi prost în care este gestionată această criză sanitară de unii, era să scriu oameni, vremelnic puşi în funcţii care le depăşesc competenţa şi bunul simţ. Sunt şocat şi trag un semnal de alarmă în ultimul ceas. Ajunge! Solicit persoanelor cu decizie să ia atitudine! Opriţi-vă domnilor şi plecaţi acasă! Aşa nu se mai poate!”

Gabriel Diaconu, unul dintre cei mai cunoscuţi medici psihiatrii din România, s-a arătat și el revoltat de situaţia de la Spitalul Foişor:

„Felicitări, domnule ministru Harababură. Şi sa fiţi sănătos. Fix la fel de sănătos ca bolnavii evacuaţi în seara asta de la spitalul Foişor. N-am crezut, vreodată, că am să văd astfel de scene în România. Îmi crapă obrazul de ruşine, nu mă îndoiesc că toţi medicii de la spitalul Foişor sunt egalmente indignaţi. Decizia asta este o imixtiune în actul medical. Putea foarte bine făcută relocarea pacienţilor treptat, cumsecade, din timp”, a scris Gabriel Diaconu pe Facebook, vineri seară.

Cookies