Weekend cu SAGA Festival, expoziții, concerte și, nu în ultimul rând, Străzi Deschise în București. Unde putem merge să ne distrăm, bucurăm și relaxam, azi și mâine

06 iul. 2024
1574 afișări
Weekend cu SAGA Festival, expoziții, concerte și, nu în ultimul rând, Străzi Deschise în București. Unde putem merge să ne distrăm, bucurăm și relaxam, azi și mâine
Weekend cu SAGA Festival, expoziții, concerte și, nu în ultimul rând, Străzi Deschise în București. Unde putem merge să ne distrăm, bucurăm și relaxam, azi și mâine | Sursă foto: Saga Festival - Facebook

Cei din București vor avea parte de un weekend călduros de vară, numai bun pentru o plimbare în aer liber sau pentru o ieșire relaxantă cu prietenii după o săptămână de muncă. Așa că, astăzi, întrebarea cel mai des auzită este: Unde ieșim?

Pentru a veni în ajutorul celor nehotărâți, am realizat o listă cu evenimentele ce au loc astăzi și mâine în Capitală, poate ceva va va atrage atenția.

Pe listă veți găsi atât evenimente outdoor, pentru că vremea este numai bună, dar și concerte, expoziții și alte activități ce se petrec în interior, pentru cei care vor să se ferească de soare.

🚶‍♀️„Străzi deschise, București – Promenadă Urbană”🚶‍♂️

Unul dintre evenimentele preferate ale bucureștenilor, cel care le permite oamenilor să se plimbe in voie, la pas, pe străzi care ar fi în mod normal pline de mașini. În perioada 6-7 iulie vor fi pietonale două artere:

 • Calea Victoriei – așa cum ne-am obișnuit din weekendurile trecute,
 • Strada Giuseppe Verdi – aflată în Sectorul 2.

Programul complet al spectacolelor, atelierelor și reprezentațiilor ce vor avea loc pe aceste străzi poate fi consultat AICI.

De asemenea, vor fi instituite și restricții de circulație pentru buna desfășurare a evenimentului urban: 

🎨Expoziții de prin București🖼️

În acest final de săptămână locuitorii orașului, și nu numai, pot lua parte la una dintre expozițiile organizate în oraș. Fie că vorbim de cele de artă, sau de cele care ne prezintă natură, precum cele de a Antipa, acestea sunt o activitate perfectă de weekend.

Universul lui Salvador Dali

Expoziția este găzduită la Hanul Gabroveni din Centrul Istoric. Cu toate că ar fi trebuit să ia sfârșit în luna mai, datorită popularității aceasta a fost prelungită până în august 2024.

Operele excentricului artist originar din provincia Catalonia vor duce vizitatorii într-o călătorie inedită. Aici pot fi admirate un total de 170 de exponate, precum: litografii, grafică, gravuri, sculpturi și chiar miniaturi din aur și diamante.

De asemenea, a fost pregătită și o experiență VR pentru persoanele interesate să „pășească” complet în „Universul lui Salvador Dalí”.

Informații suplimentare despre orar și achiziționarea biletelor sunt disponibile AICI.

Expoziții de la Muzeul Antipa

Muzeul de Istorie Naturală are o sumedenie de expoziții temporare, care mai de care mai interesante, la care cei din București pot merge în acest weekend. Fie că vreți să descoperiți lumea fluturilor sau pe cea a animalelor ascunse, există câte ceva pentru toate gusturile.

 • O vară cât o viață de fluture – vă invită să explorați lumea magică a fluturilor exotici (deschisă între 18 iunie – 08 septembrie)
 • Albania – File din natură – ciclul expozițional „File din natură” prezintă publicului natura diverselor țări ale lumii prin arta fotografică.
 • Emoții românești – prima expoziție temporară a Muzeului Antipa despre viața sălbatică din țara noastră, cuprinde 30 de fotografii cu animale ce se găsesc și pe teritoriul României. Imaginile fac parte din albumul „emoții”, unde cititorii pot găsi poveștile complete ale animalelor surprinse de Rareș Beșliu.
 • Creaturi ascunse – oferă vizitatorilor posibilitatea de a face o incursiune în lumea unor vietăți misterioase, care provin din locuri exotice și greu accesibile nouă.
 • Antipa și Racoviță – exploratori de poveste – Expoziția îi introduce pe vizitatori în atmosfera de școală a celor doi savanți și îi provoacă să exerseze meseria de cercetător într-un „laborator de studiu” creat special pentru ei.

Detalii referitoare la orar și la achiziționarea de bilete, AICI.

ArtSafari

Și la ArtSafari avem parte de o gamă variată de expoziții interesante sa care putem lua parte în acest final de săptămână. Iată care sunt acestea:

 • Picnit la Muzeu – Este una dintre cele mai interesante, având un concept inedit. Astfel că, bucureștenii pot veni să ia prânzul la muzeu, pe păturică. Evenimentul are scopul de a promova mâncatul sănătos și responsabil. Intrarea la această expoziție este inclusă în biletul general.
 • Aurul de la Brukenthal – O colecție inedită de piese preistorice, romane și medievale, realizate din aur, argint aurit și pietre prețioase sunt aduse pentru prima dată în Capitală. Acestea au fost realizate de meșteri aurari sibieni.
 • Mihai Viteazul – Expoziția temporară prezintă viața celui care a devenit în octombrie 1593 domn al Țării Românești. Aceasta este realizată în parteneriat cu Muzeul de Artă Brașov.
 • Muzeul secret – A fost prelungită la cererea vizitatorilor, până în data de 28 iulie. Aici pot fi descoperite opere realizate de: Grigorescu, Tonitza, Luchian, Pallady, Baba, Petrașcu, Mützner, Ciucurencu, Dărăscu, Ressu, Iser și Piliuță.
 • Eustațiu Stoenescu – Expoziția dezvăluie personalitatea complexă a acestui artist valoros, admirat atât în țară, cât și în străinătate.
 • Istoria României în 100 de portrete – Portretele unor regi, regine, conducători, politicieni, sportivi, oameni de cultură și știință, și alte personalități marcante vor fi reunite în carul acestei expoziții aniversare. Portretele provin în mare parte din colecții muzeale, iar mare parte sunt expuse în premieră.

Detalii referitoare la program și bilete pot fi consultate AICI.

🕺 Concerte și petreceri 💃

O altă activitate de weekend în București poate fi participarea la un concert. Zilele de sâmbătă și de duminică sunt cele în care oamenii se destind și merg să asculte muzica preferată pentru a dansa și a se distra.

Iată lista concertelor ce vor fi organizate în acest final de săptămână în Capitală:

Sâmbătă

 • Vita de Vie – Fenomental: La Arenele Romane, București – Biletul poate fi luat de AICI.
 • EUROPAfest 31: SUMMERTIME JAZZ: La Palatul Regal – Muzeul National de Arta al României – Biletul poate fi luat de AICI.
 • Purple Sessions @Expirat: La Expirat Halele Carol, București – Biletele nu pot fi cumpărate online.

Duminică 

 • Festivalul internațional de muzica interbelica – 7 iulie: La Sala Radio – Biletele poate fi luat de AICI.
 • EUROPAfest 31: ITALIAN JAZZ NIGHT: La Palatul Regal – Muzeul National de Arta al României – Sala Auditorium – Biletele pot fi luate de AICI.
 • Tania Cergă • Lansare de album „Sunt de Ajuns” • Silent Concert – La J’ai Bistrot , București  -Biletele pot fi luate de AICI.

🐕Tocăniță pentru bobiță🐩

Iubitorii de animale pot lua parte la evenimentul ce are ca scop prepararea de hrană pentru cât mai mulți cățeluși din cadrul Adăpostului Speranța. Cei care doresc să dea o mână de ajutor sunt așteptați astăzi, 6 iulie 2024, între orele 09:30 – 13:00, să facă o tocăniță pentru circa 500 de bobiță.

Peste 100 de persoane au anunțat că vor fi prezente la acest eveniment caritabil.

Mai multe detalii despre acest eveniment pot fi găsite la ACEST link.

🪩Festivalul SAGA 🪩

Unul dintre cele mai așteptate evenimente din aceasta vară, care strânge sute de mii de festivalieri la ROMAERO are loc în acest final de săptămână. Zeci de artiști internaționali vor urca pe scena SAGA 2024 de la București.

Printre aceștia se numără și Nicki Minaj, care ajunge pentru prima dată în România în cadrul acestui festival. SAGA a început deja de ieri, 5 iulie 2024, și se va termina duminică, în data de 7 iulie 2024.

Cei care nu și-au luat bilete încă, dar se decis pe ultima sută de metri că vor să meargă împreună cu prietenii la festivalul din Capitală, mai pot încă să cumpere bilete accesând ACEST link.

Iată și o serie de articole despre evenimentul ce are loc în weekend în București, care ar putea conține informații utile:

Cookies