Weekend cu potențial fantastic pentru copii la MINA, muzeul de artă imersivă din București. Bilete gratis sau reduse la expoziții și spectacole educative

27 mai 2024
4389 afișări
Weekend cu potențial fantastic pentru copii la MINA, muzeul de artă imersivă din București. Bilete gratis sau reduse la expoziții și spectacole educative
Weekend cu potențial fantastic pentru copii la MINA, muzeul de artă imersivă din București. Bilete gratis sau reduse la expoziții și spectacole educative | Sursa foto: MINA - Museum of Immersive New Art/Facebook

Cei mici au parte de oferte speciale la MINA (Museum of Immersive New Art) în acest weekend, de 1 și 2 iunie 2024. Micii vizitaori și părinții lor se vor putea bucura de surprize, într-un mediu prietenos și plăcut de Ziua Internațională a Copilului.

Oferte speciale și surprize în weekend, la MINA

MINA, Museum of Immersive New Art, sărbătorește Ziua Copilului în weekend, de 1 și 2 iunie și invită publicul să participe la un program artistic dedicat copiilor și părinților. De ziua lor, copiii vor beneficia de oferte speciale la cumpărarea biletelor, în limita locurilor disponibile.

Mai multe informații

  • Data: 1 și 2 iunie 2024
  • Locație: MINA – Museum of Immersive New Art București
  • Program: 10.00 – 21:00
  • Intrarea:
    • gratuită pentru toți copiii de până în 3 ani
    • 50% reducere pentru copiii sub 12 ani

Accesul se va face pe bază de bilete achiziționate online sau de la fața locului, în limita locurilor disponibile.

„Animale în Lumea Artei” – expoziție prezentată în premieră

O nouă expoziție va fi prezentată în premieră la MINA București. Aceasta reunește capodopere din diverse perioade artistice, de la Renaștere la Modernism, toate având tema animalelor. „Animale în Lumea Artei” aduce în prim-plan o selecție de lucrări celebre care surprind frumusețea și diveritatea animalelor prin ochii unor artiști renumiți. Expoziția este menită să inspire și să educe prin intermediul artei.

Expoziția „Animale în Lumea Artei” oferă reprezentări extrem de detaliate și realiste ale unor animale, peisaje exotice și fantastice cu tigri și păsări, scene idilice din natură sau compoziții simbolice ce reflectă relația dintre oameni și animale. Selecția include lucrări de Albrecht Dürer, Henri Rousseau, George Stubbs, Melchior d’Hondecoeter, Paul Klee și mulți alții.

Această colecție diversă oferă o perspectivă asupra modului în care diferiți artiști au abordat tema animalelor în operele lor, explorând atât frumusețea naturală, cât și simbolismul și mitologia asociate cu acestea. De la realismele minuțioase ale lui Dürer și Stubbs, la onirismul și culorile vibrante ale lui Rousseau și Klee, expoziția promite o călătorie vizuală captivantă și educativă pentru copii.

Operele de artă vor fi însoțite de explicații pe înțelesul copiilor, astfel încât cei mici să învețe într-un mediu prietenos și plăcut despre animalele ilustrate și artiștii care le-au creat. Ghidul expoziției va fi Mădălina Mirea, critic și istoric de artă, cu doctorat în arte vizuale, membru UAP Filiala de Critică din București.

Biletul pentru primul spațiu imersiv oferă acces și la două dintre spectacolele permanente: „Van Gogh” și „Cosmos”. Separat, în al doilea spațiu imersiv, viztatorii pot viziona și noul spectacol educațional „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”. În primele intervale orare rulează reinterpretarea fascinantă a poveștii Vrăjitorul din Oz.

Surpriza din weekendul copiilor

Cu această ocazie, MINA va prezenta la București noul robopet achiziționat. Mai exact, este vorba de un câine robot de distracție, dar și de pază. Acesta răspunde la comenzi și poate fi telecomandat de la distanță. Robopet-ul va dansa și va face giumbușlucuri pentru cei mici.

Te-ar putea interesa și:

Cookies