Weekend cu multă cafea la Bucharest Coffee Festival, în Pipera. Pe lângă degustări, vizitatorii vor putea participa și la campionatele naționale de cafea, iar intrarea e liberă

07 mai 2024
3515 afișări
Weekend cu multă cafea la Bucharest Coffee Festival, în Pipera. Pe lângă degustări, vizitatorii vor putea participa și la campionatele naționale de cafea, iar intrarea e liberă
Weekend cu multă cafea la Bucharest Coffee Festival, în Pipera. Pe lângă degustări, vizitatorii vor putea participa și la campionatele naționale de cafea, iar intrarea e liberă. Sursa foto: Bucharest Coffee Festival

Avem weekend cu multă cafea și degustări la Bucharest Coffee Festival, în Pipera, la Nord Events Center by Globalworth. La festival sunt prezenți sute de specialiști în cafea, din România și din alte țări, dar și amatori pasionați de această băutură.

Intrarea este liberă, iar vizitatorii pot participa și la campionatele naționale de cafea.

Weekend cu tone de cafea la Bucharest Coffee Festival, în Pipera

Bucharest Coffe Festival revine cu a 10-a ediție în weekend, 10-12 mai 2024, la Nord Events Center by Globalworth (Strada George Constantinescu 4B, București), în Pipera.

Peste 90 de producători, procesatori, distribuitori și importatori naționali și internaționali de cafea, business-uri ce activează în domeniul HoReCa: cafenele, prăjitorii artizanale, coffee-shop-uri ToGo, etc. vor fi prezenți la festival.

Astfel, principalul scop al evenimentului este promovarea cafelei de specialitate, prin aducerea în prim-plan a principalelor tipuri de cafea în funcție de varietatea plantei cultivate (arabica) și de asemenea întâlnirea comunității de cafea și iubitorilor de cafea, într-un eveniment unic, care se dorește a face parte din lanțul internațional de festivaluri dedicate cafelei, transmit organizatorii.

De asemenea, vor exista și o zonă dedicată importatorilor și distribuitorilor de produse conexe: aparate de cafea profesionale, accesorii pentru prepararea cafelei, îndulcitori, dulciuri, etc.

Pe lângă profesioniștii din domeniu, la Bucharest Coffee Festival sunt așteptați și amatorii de cafea și de diverse modalități de preparare a ei, adică home baristas.

Cei interesați de industria cafelei pot identifica pe parcursul celor trei zile de eveniment diferiți parteneri și oportunități de începere și dezvoltare a unor afaceri în domeniu.

Degustări și vânzări de cafea, dar și testări de accesorii noi

Participanții la eveniment vor putea degusta și cumpăra produse pe bază de cafea ce presupune modalități diferite de preparare: espresso, cafea la filtru, V60 sau cafea la ibric proaspăt prăjită.

Atât profesioniștii din industria cafelei, cât și amatorii pasionați de acest domeniu vor avea acces la aparate, instrumente de preparare și servire a cafelei ca: prese franceze, aparate de espresso și latte, râșnițe de cafea, veselă, recipiente de depozitare, căni de călătorie etc.

În weekend vor avea loc și demonstrații de preparare, de mixologie (combinații de cafea cu băuturi alcoolice, în cocktail-uri) și de latte art.

Există și o zonă de street-food

Bucharest Coffee Festival are și în acest an o zonă de street-food extinsă.

Aici, iubitorii de cafea pot încerca plăcinte turcești cu brânză, carne sau spanac, pizza delicioasă, burgeri de vită, porc gătit lent și alte sortimente de carne.

Aici vor fi delicii tradiționale turcești, libaneze și siriene, înghețată roluită tailandeză, dar și faimosul bubble tea. De asemenea, vizitatorii vor găsi aici bere artizanală și prosecco.

Networking pentru afaceri cu cafea

Evenimentul are și scopul de dezvoltare sau extindere de relații de business cu sau între importatorii și distribuitorii de aparate de cafea.

La eveniment se pot cumpăra și:

  • aparate de cafea pentru uz casnic și birouri mici;
  • aparate mari, pentru cafenele și alte tipuri de unități HORECA;
  • aparate de vending, cu fise si bancnote;
  • gadget-uri mici ce pot fi folosite de cei ce sunt în mișcare, ele ocupând un spațiu mic într-un rucsac. În această categorie intră și aparatele espresso manuale și portabile.

Prăjitorii și microprăjitorii | Cafea sustenabilă | Cafea altfel preparată

Cei care își doresc cafea de calitate proaspăt și adecvat prăjită au ocazia să găsească la festival diverse sortimente în ambalaje moderne și elegante, la standurile prăjitoriilor și microprăjitoriilor.

Specialiștii le vor dezvălui vizitatorilor amatori câteva trucuri despre modul în care este prăjită cafeaua și cum acesta influențează culoarea și aroma, dar și despre calitatea materiei prime, stabilitatea termică a prăjitorului sau măsurarea culorii cafelei prăjite.

Cei care preferă produsele bio vor găsi la Bucharest Coffee Festival diverse sortimente din acest tip de cafea, boabe, măcinată sau capsule. Cafeaua de tip bio este obținută din plantații caracterizate prin lipsa pesticidelor și a altor substanțe chimice.

Un rol important în promovarea conceptului de cafea sustenabilă îl au atât consumatorii de cafea cât și distribuitorii, care vor avea ocazia să discute la festival despre soluțiile ușoare de ambalare și despre consum în cești sau recipiente ce nu sunt de unică folosință și nu creează volume mari de deșeuri.

Soluțiile alternative de preparare a cafelei, cunoscute sub conceptul brew bar vor fi prezentate la festival celor interesați de gusturi autentice. Vizitatorii vor avea ocazia să învețe cum se poate face o cafea de calitate în alte moduri decât cele știute și vor putea învăța despre instrumente de preparare: aeropress, presa franceză sau accesorii de preparare a cold brew (infuzie la rece a cafelei).

Intrarea este gratuită

Vizitatorii trebuie să știe că intrarea este gratuită. Programul de vizitare este următorul:

  • vineri și sâmbătă, între orele 10:00 – 19:00,
  • duminică, între orele 10:00 – 18:00.

Loc: Nord Events Center by Globalworth, București.

Campionate naționale de cafea

La Bucharest Coffee Festival, în cele trei zile, vor avea loc trei competiții ale profesioniștilor în cafea. La ele vor participa specialiști din toată țară, profesioniști de la cele mai importante companii de cafea de specialitate și cafenele.

Lista competițiilor:

  • Campionatele Naționale de Latte Art – finala națională;
  • Coffee in Good Spirits – finala națională;
  • Campionatul Național de Roasting – finala națională;
  • Campionatul Național de Ibrick – finala națională.

Campionatele sunt organizate de SCA – Romania Chapter (Specialty Coffee Association), cea mai importantă și cunoscută asociație de cafea din lume.

Câștigătorii competițiilor vor reprezenta România la Campionatele Mondiale care au loc la Copenhaga, în perioada 27 – 29 iunie 2024.

Competițiile sunt supervizate de un juriu format din profesioniști în cafea din România și jurati acreditați internațional.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies