LA MINE-N CARTIER

Weekend cu evenimente sportive în curtea școlilor din Sectorul 6. Ce personalități au participat la acțiune

Primăria Sectorului 6 a organizat în acest weekend o serie de evenimente sportive menite să îi informeze pe cetățenii din sector cu privire la deschiderea terenurilor de sport din curțile școlilor pentru toți locuitorii. Acest demers a fost inițiat de primărie deoarece în sectorul 6 nu există foarte multe spații unde cetățenii dornici pot face sport, spune edilul Ciprian Ciucu.

În acest weekend, curțile școlilor din Sectorul 6 au fost ocupate de elevii care au profitat de vremea însorită și au participat la activitățile de promovare a sportului organizate de primăria sectorului 6. De pe data de 1 mai 2021, locuitorii din sector au voie să facă sport pe terenurile școlilor și liceelor, bineînțeles în afara orelor de studiu. Acțiunile din acest weekend au avut ca scop promovarea acestor facilități în rândul populației, potrivit Agerpres.

Ce sportivi cunoscuți au fost invitați la eveniment

Pentru a inaugura noile terenuri construite la liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu”, primăria de sector a organizat mai multe evenimente, la care au fost invitați și mai multe personalități din lumea sportului. În curtea liceului au fost construite recent terenuri de fotbal și de baschet, amenajate după standarde de calitate, potrivit comunicatului.

Pe terenul de baschet a fost organizat un meci demonstrativ, în format 3×3, la care au luat parte echipele Ciprian Ciucu & Friends, Virgil Stănescu & Friends și reprezentanții cluburilor CSA Steaua și Rapid București.

În partea cealaltă, pe terenul de fotbal, au fost organizate mai multe meciuri la care au luat parte și copiii de la școala de fotbal New Stars împreună cu antrenorii acestora, foștii fotbaliști Sorin Ghionea și Petre Marin.

În campusul Liceului Tehnologic „Sf. Antim Ivireanul” a fost organizat un simultan de șah, dar și partide de Go, tenis de masă, baschet și badminton. Mai mult, cei dornici au putut să se înscrie în clubul geografilor.

„Le recomand copiilor să facă sport”, spune Ciprian Ciucu

La evenimente au mai fost prezenţi şi viceprimarul Sectorului 6, Alexandru Gâdiuţă, inspectorul şcolar al Sectorului 6, Daniela Bădescu precum şi profesori ai şcolilor participante la acţiune.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat că aceste acțiuni au avut scop informativ cu privire la deschiderea terenurilor de sport pentru cetățeni. Mai mult, primarul a explicat decizia de a deschide terenurile de sport pentru locuitori – nu sunt destule locuri unde oamenii pot face sport în sector, de vină fiind lipsa terenurilor.

„Vrem să popularizăm, vrem ca să se ştie, de aceea am venit astăzi aici să facem acest meci demonstrativ.

Vrem ca să se ştie şi ca lumea să vorbească despre faptul că terenurile de sport s-au deschis şi să vină să facă sport. Atâta tot. Vom avea un program de investiţii special în curtea şcolii, acesta e doar începutul. Vrem să amenajăm şi din punct de vedere peisagistic, nu doar să avem baze sportive puse la punct. Vrem ca oamenii să se simtă bine, să se plimbe. Nu avem multe locuri în care să ne petrecem timpul şi, de aceea, am fost nevoiţi să deschidem curţile şcolilor.

E foarte greu să mai faci parcuri pentru că nu mai sunt terenuri, e greu să mai găseşti terenuri în Bucureşti. Le recomand copiilor să facă sport. Sunt foarte multe cluburi de fotbal, de baschet, sporturi individuale în Sectorul 6.”, a explicat Ciucu.

Se dorește încurajarea cluburilor profesioniste din sector, spune primarul sectorului 6

Ciprian Ciucu a explicat că este luată în calcul încurajarea cluburilor profesioniste care se află pe aria sectorului 6 și care pot forma sportivi, motiv pentru care autoritățile iau în calcul parteneriate cu cluburi precum Rapid și Steaua, care se află în Sectorul 6 – Rapidul în Giulești, iar Steaua în Ghencea.

„Vom avea un program prin care încurajăm cluburile. Vrem să construim pe tradiţia Rapid şi a Stelei pentru că ambele sunt în Sectorul 6, de facto. Avem tot Giuleştiul în Sectorul 6, avem tot Drumul Taberei. Vrem să construim pe tradiţia acestor două mari echipe.

Pe mine mă interesează, în mod special, sportul de masă, să avem o bază largă de selecţie pentru cei care ştiu să facă management sportiv de performanţă”, a încheiat Ciprian Ciucu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button