Walk of Fame de Bucureşti: Florin Piersic are prima stea

de:
28 ian. 2011
0 Afișari
Walk of Fame de Bucureşti: Florin Piersic are prima stea

Florin Piersic şi-a primit cu bucurie steaua pe Walk of Fame: „Azi nu fac parte dintre maestri ci fac parte din cei care au o stea aici şi una în frunte, cineva sus acolo mă iubeşte dacă am ajuns în centrul Bucureştiului. De mii de ori am trecut pe drumul acesta care duce la Universitate dar nu mi-am imaginat că într-o zi o să vină colegii mei aici în Piaţa Timpului. Puneţi-vă puţin în locul meu şi ce simt eu acum. Nu îmi doresc nimic decât să fiu sănătos şi să văd ţara asta că e bine, că ne dăm mână cu mâna. Vă doresc să aveţi o stea deasupra dumneavoastră şi să ne mândrim oriunde mergem şi să spunem: eu sunt român. Nu m-am simţit un actor cu stea nu mi-am dorit decât sa fiu actor la Teatrul Naţional din Cluj nu mi-am imaginat că voi ajunge la Bucureşti, la Teatrul Naţional din Bucureşti pe îl iubesc şi am să-l iubesc. Ce a fost frumos se datorează regizorilor pe care i-am iubit. Orice pe lume aş fi dat că astăzi aici sa fi fost şi parintii mei. Ar fi avut de ce să se bucure şi să se mândrească”, a spus Florin Piersic.

„Arta actorului nu înseamnă imitarea vieţi, ci expresia ei, iar teatrul este cea mai vie expresie artistică pe care omul o poate realiza. Actorul este, a fost, şi va fi, legatura între lumea palpabilă şi cea a ludicului, a imaginarului, el este mesagerul visurilor şi al gândurilor noastre; actorul face posibilă întâlnirea neîncetată a oamenilor cu jocul. Pentru toate acestea aducem o reverenţa dăruirii actorului pentru publicul său şi vă invităm să inaugurăm împreuna Walk of Fame, în semn de preţuire pentru valorile artistice ale teatrului şi filmului românesc.” a declarat George Ivaşcu, Director General al Teatrului Metropolis.

Urmând modelul celebrei Walk Of Fame din Los Angeles, proiectul din Piaţa Timpului va deveni un punct de referinţă pentru cultura română prin găzduirea stelelor ce omagiază actori români consacraţi. Alegerea lui Florin Piersic pentru inaugurarea Walk of Fame a fost realizată în urma unui studiu desfăşurat pe website-ul www.cinemagia.ro.

Evenimentul s-a desfaşurat în Piaţa Timpului, aflată în imediata vecinătate a magazinului Cocor şi a centrului istoric al capitalei.

Cookies