Walk East — Erotic Poems by Norma Kluster

de:
11 mai 2011
0 Afișari
Walk East — Erotic Poems by Norma Kluster

Walk East — Erotic Poems by Norma Kluster :: Chapter I — Notes on Absence.

„Notes on Absence” este primul dintr-o serie de şapte performance-uri/capitole care compun o carte/instalaţie vizuală despre dorinţă, ficţiune şi simboluri erotice.

În primul capitol al cărţii-instalaţie în lucru, Cristiane Bouger investighează noţiunile de aşteptare şi expectativă dintr-o perspectivă autobiografică. Absenţa şi moartea sunt leitmotivul lucrării, care se compune din mici ritualuri de trecere. Cireşele sunt reinterpretate constant pentru a dezvălui înţelesuri ascunse. Simboluri ale dorinţei şi respingerii, ale maturizării şi morţii sunt personificate în proiecţiile video care acompaniază performance-ul. Trecerea timpului e evidenţiată de o coloană sonoră aflată permanent în mişcare şi alcătuită mai degrabă din amintiri decât din acţiuni. Printr-un studiu al dorinţei, ficţiunii, dragostei şi memoriei, Cristiane Bouger combină procesul de maturizare cu idealurile sale romantice şi cu influenţa unui frate mai mare care a fost omorât.

Cristiane Bouger (născută în 1977 în Curitiba, Brazilia; trăieşte şi lucrează în New York, SUA) creează artă performativă, instalaţie, dans contemporan, teatru experimental, text şi video, producând un discurs care abordează corpul, biografia, cultura şi politica.

Proiect realizat cu sprijinul Institutul Cultural Român, Institutul Cultural Român New York, Atelierul de Producţie.

Bilet: 10 lei.

Cookies