Vulpi filmate pe străzile din Capitală. Se plimbau în zona Baicului, fără griji. Ce spun specialiștii VIDEO

11 iun. 2021
678 Afișari
Vulpi filmate pe străzile din Capitală. Se plimbau în zona Baicului, fără griji. Ce spun specialiștii VIDEO

Mai mult vulpi au fost filmate în timp ce se aflau la plimbare pe străzile din București. Cinci animale sălbatice au fost surprinse în Sectorul 2 al Capitalei, mai exact în zona Baicului şi pe strada Orzari.

Animalele sălbatice par să ia cu asalt Bucureștiul. O vulpe a fost surprinsă recent de camerele de filmat cu o pisică în gură. O alta se plimbă nestingherită printre maşinile parcate din Sectorul 2. Autorităţile îşi pasează responsabilitatea de la unele la altele, iar problema animalelor pare să rămână, deocamdată, nerezolvată, scrie Ştirile Pro TV.

Cine ar trebui să se ocupe de ele

Primăria de sector, Direcţia Sanitar-Veterinară, ASPA din cadrul Primăriei Generale, Garda de Mediu, toate aceste instituţii au precizat, pentru sursa citată, că nu intră în atribuţiile lor rezolvarea problemei vulpilor şi oricum nu pot face nimic atât timp cât nu primesc sesizări de la cetăţeni.

Nu este prima dată când vulpile ies la plimbare pe străzi. Şi în luna octombrie a anului trecut au putut fi văzute prin oraş. Spre deliciul privitorilor, una dintre ele traversar regulamentar, pe trecerea de pietoni, pe culoarea verde a semaforului.

Ce spun experții despre vulpile urbane din București

Medicul veterinar Ovidiu Roșu de la Fundația Visul Luanei a explicat, pentru Libertatea, prezenţa vulpilor în mijlocul oraşului.

“În principal, vulpile au fost întotdeauna prezente. Pe măsură ce a scăzut numărul câinilor, prezența lor a început să fie percepută mai des, pentru că nu se mai ascund atât de mult ca înainte. Câinii le țineau cumva la distanță. Vulpile sunt animale de 7 kile și ușor de speriat. Au început să fie un pic mai impertinente și din cauza faptului că, din păcate, oamenii le hrănesc și în felul ăsta le încurajează să se apropie de zonele urbane.

Ele sunt animale inteligente. Dacă li se oferă șansa să supraviețuiască într-un mediu în care nu trebuie să vâneze, o să-l prefere, decât să umble prin pădure și să alerge după hrană. Le e foarte ușor să mănânce ce găsesc prin gunoaie

Cookies