Vreți să profitați de vara asta lungă și să plecați de la București la mare pe Autostrada Soarelui? Reîncep lucrările la podul de Fetești, A2 se închide iar în zonă

18 sept. 2023
478 Afișari
Vreți să profitați de vara asta lungă și să plecați de la București la mare pe Autostrada Soarelui? Reîncep lucrările la podul de Fetești, A2 se închide iar în zonă
Vreți să profitați de vara asta lungă și să plecați de la București la mare pe Autostrada Soarelui? Reîncep lucrările la podul de Fetești, A2 se închide iar în zonă. Sursa foto: Facebook/ Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Lucrările la Podul de la Fetești, de pe Autostrada Soarelui A2, se reiau marți, 19 septembrie. CNAIR îi anunță pe șoferi că vor exista restricții de circulație pe perioada lucrărilor, iar o porțiune de drum de pe sensul Constanța – București va fi închisă.

Se reiau lucrările la Podul de la Fetești, pe Autostrada Soarelui

Restricții de circulație pe Podul peste brațul Borcea, anunță CNAIR într-un comunicat.

Marți, 19 septembrie 2023, începând cu ora 13:00, se vor institui restricții de circulație pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a Podului peste brațul Borcea, de pe Autostrada Soarelui A2, la km 149+680.

Pe toată perioada lucrărilor, Calea II de circulație, pe sensul Constanța – București, între km 143+125 și km 148+315, va fi închisă traficului. Traficul rutier va fi deviat pe Calea I (București – Constanța), unde se va desfășura în ambele sensuri.

Amintim faptul că lucrările de reparații structurale realizate la podul dunărean peste brațul Borcea vor avea o perioada de serviciu de cel puțin 40 de ani, garanția fiind de 5 ani după recepție, spune Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Cu o lungime de 970 de metri, Podul peste brațul Borcea este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv, care traversează fluviul Dunărea. Împreună cu podul similar de la Cernavodă, ce are o lungime de 1596 de metri, cele două fac legătura între orașele Fetești și Cernavodă din România, între regiunile Dobrogea și Muntenia.

Contractele pentru reparațiile capitale la cele două poduri (Fetești și Cernavodă) de pe A2 – Autostrada Soarelui valorează 130 milioane de lei, bani din fonduri europene, iar constructorul Maristar se ocupă de lucrări. Lucrările au demarat în primăvara 2021, cu termen de finalizare 24 de luni (excepție sezonul estival 15 iunie – 15 septembrie), potrivit Economedia.

Cookies