Vreo 6 ore s-au rugat de Cîrstoiu să renunțe la candidatura la PMB. El nu și nu, că e învingător. Culisele celor 16 ore chinuite de „intervenșăn” politic PSD+PNL

23 apr. 2024
545 afișări
Vreo 6 ore s-au rugat de Cîrstoiu să renunțe la candidatura la PMB. El nu și nu, că e învingător. Culisele celor 16 ore chinuite de
Vreo 6 ore s-au rugat de Cîrstoiu să renunțe la candidatura la PMB. El nu și nu, că e învingător. Culisele celor 16 ore chinuite de "intervenșăn" politic PSD+PNL | Sursa foto: Agerpres

Domnul doctor Cătălin Cîrstoiu va rămâne, probabil, candidatul cu cea mai scurtă viață politică electorală din istoria electorală a Bucureștiului.

De când liderii PNL+PSD l-au ales drept „șansa la PMB” și până au dus la capăt metoda retragerii au trecut doar 30 și un pic de zile. Șeful Spitalului Universitar București a fost candidatul coaliției între 20 martie și 23 aprilie, că în primele ore ale zilei de azi a fost înlocuit cu Firea și Burduja.

Nu știm cum a fost ieri la serviciu la fiecare dintre dumneavoastră, dar la politicienii PSD și PNL pare că a fost zi neplăcută rău de tot, cu ședința aia nesfârșită de la Guvern (care, între noi fie vorba, chiar nu-i sediu de partid și nici sediu de campanie).

„Metoda retragerii”, o cale dificilă în cazul candidatului Cîrstoiu

O ședință lungă cât o zi de post, la care politicienii au dezbătut (politic, și nu administrativ; și tot pe banii noștri!) ce se fac cu medicul Cîrstoiu, că le devenise clar că n-are nicio șansă să câștige, la alegerile din vară, funcția de primar general al Capitalei.

Mai întâi, au discutat în absența domniei sale, prima parte a negocierilor fiind găsirea unui răspuns la întrebarea „Îl retragem sau nu îl retragem?”

Când răspunsul a fost clar – „Da, îl retragem! – l-au invitat la Palat și pe candidatul în discuție. Și acum, grație colegilor de la Hotnews, avem prilejul interesant de a afla cum s-a petrecut tărășenia politic. Enjoy!

Cu orele s-au rugat de Cîrstoiu să renunțe. Participant la munca de lămurire: A refuzat sistematic!

Dr. Cîrstoiu a ajuns la Guvern un pic după ora 18:00, moment în care a început munca de lămurire, după spun surse din coaliție pentru Hotnews:

Din acel moment, colegii noștri au depus efortul să-l convingă să renunțe. El a refuzat, sistematic.

Și a durat povestea asta vreme de aproape 6 ore; când a plecat acasă – undeva după miezul nopții – Cîrstoiu era tot convins în că el e un învingător. Deci, să-l retragă cine nu crede asta despre el (probabil că dânsul nu dorea să intre în conflict cu sinele). Le-a zis lui Ciucă și Ciolacu:

Decizia e la dumneavoastră, nu la mine, eu nu renunț pentru că niciodată n-am pierdut o cursă.

Citește, pe HotNews, mai multe din culisele acestei ședințe epice

Șansale de izbândă ale învingătorului Cîrstoiu au devenit plăpânde mai cu seamă după investigația Hotnews, care a scos la iveală cum managerul Spitalului Universitar, care e public, lucra și la clinica privată a familiei sale, lucru pe care legea nu-l permite.

Mai mult, plimba pacienți de-ai săi de la stat la privat, traseu pe care brusc creșteau costurile intervenției medicale. De exemplu, un pacient era operat de medicul Cîrstoiu la Universitar, în baza asigurării, deci fără bani, dar firele i se scoteau la privat, la Anemona, pe bani.

Pe același subiect, citește și:

Cookies