Vremea trece, leafa merge. Directorul Sălii Polivalente București, trimis în judecată de DNA pentru că încasa salariu de la Primăria Bălușeni, fără să meargă zilnic la muncă

23 mart. 2023
942 Afișari
Vremea trece, leafa merge. Directorul Sălii Polivalente București, trimis în judecată de DNA pentru că încasa salariu de la Primăria Bălușeni, fără să meargă zilnic la muncă
Vremea trece, leafa merge. Directorul Sălii Polivalente București, trimis în judecată de DNA pentru că încasa salariu de la Primăria Bălușeni, fără să meargă zilnic la muncă | Sursă foto: B365.ro

DNA a anunțat că directorul Sălii Polivalente din București este trimis în judecată pentru că ar fi încasat un salariu necuvenit. În același dosar este anchetat și primarul comunei Bălușeni, aflată în județul Botoșani.

Directorul Sălii Polivalente București și un primar din Botoșani, trimiși în judecată de DNA

Procurorii DNA au transmis joi, 23 martie 2023, că primarul comunei Bălușeni din județul Botoșani și directorul CSN „Sala Polivalentă” București sunt trimiși în judecată, în stare de libertate.

Conform rechizitoriului, în perioada noiembrie 2020 – martie 2021, primarul din Botoșani ar fi aprobat plata salariului pentru funcția de administrator public, către directorul Sălii Polivalente din București (angajat al primăriei la acea vreme), cu toate că era cunoscut faptul că acesta nu își îndeplinea obligațiile de serviciu.

Chiar dacă primarul știa că angajatul primăriei venea la muncă doar ocazional și nu presta activitățile din fișa postului, salariul era plătit în fiecare lună.

Precizăm că, atât în perioada respectivă cât și în prezent, inculpatul Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu ocupa și funcția de director al CSN „Sala Polivalentă” București, a transmis DNA.

Inculpații sunt acum cercetați pentru comiterea următoarelor fapte:

Doroftei Gheorghe-Claudiu – primar al comunei Bălușeni, județul Botoșani:

  • abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
  • fals intelectual în formă continuată.

Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu – director al Complexului Sportiv National (CSN) „Sala Polivalentă” București:

  • complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
  • Fals material în înscrisuri oficiale.

Câți bani au fost încasați fără drept

Pentru a putea face plățile către Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu, cei doi inculpați au semnat mai multe acte care ar fi atestat prezența directorului Sălii Polivalente la locul de muncă din cadrul Primăriei Bălușeni. Documentele falsificate sunt:

  • Foile colective de prezență a angajaților instituției,
  • Condica de prezență deținută la nivelul instituției.

Te-ar mai putea interesa și: 

În urma infracțiunilor comise de cei doi, inculpatul Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu a încasat suma de 56.508 de lei. Bani ce nu i se cuveneau.

Dosarul urmează să fie judecat de către Tribunalul Botoșani, iar Primăria comunei Bălușeni a transmis că nu se va constituii ca și parte civilă în proces.

Cookies