Vremea se răcește ușor, duminică, în București. ANM a emis Cod Galben de ploi pentru 17 județe

11 sept. 2022
303 Afișari
Vremea se răcește ușor, duminică, în București. ANM a emis Cod Galben de ploi pentru 17 județe
Vremea se răcește ușor, duminică, în București. ANM a emis Cod Galben de ploi pentru 17 județe . Imagine simbol: Pexels

Meteorologii anunță că, duminică, vremea se răcește ușor în București, dar temperaturile se încadrează în normele acestei perioade. Totodată, ANM a emis o nouă atenționare de tip Cod Galben de ploi torențiale.

Vremea se răcește ușor, duminică, în București

Valorile termice din Capitală vor scădea ușor, duminică, dar tot se vor situa peste normele caracteristice acestei date din calendar.

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza specială pentru Municipiul București, valabilă în intervalul 11 septembrie 2022, ora 10:00 – 11 septembrie 2022, ora 23:00.

Astfel, duminică, temperaturile sunt ușor mai scăzute, dar se situează în continuare peste valorile termice caracteristice perioadei.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă din București se va situa în jurul valorii de 28 de grade Celsius.

Cod Galben de vreme rea

ANM a actualizat prognoza meteo și a emis o nouă atenționare de tip Cod Galben de ploi torențiale și vijelii. Atenționarea este valabilă în intervalul 11 septembrie, ora 10:00 – 11 septembrie, ora 23:00, iar vizate sunt 17 județe din țară.

Fenomenele vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat mai sus, în Maramureș, local în Transilvania, Moldova și nordul Crișanei vor apărea perioade cu ploi torențiale, tunete și fulgere, intensificări ale vântului și pe arii restrânse va apărea și grindina. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

„Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii mai restrânse și în restul țării”, transmite ANM.

Județele vizate de atenționarea de tip Cod Galben de ploi torențiale: Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Suceava, Brașov, Neamț, Bacău, Botoșani, Iași, Vaslui.

Cookies