Vremea schimbă foaia în București și-n țară. ANM a emis avertizări tip cod portocaliu și galben de ninsori și ploi

10 ian. 2023
1752 Afișari
Vremea schimbă foaia în București și-n țară. ANM a emis avertizări tip cod portocaliu și galben de ninsori și ploi
Vremea schimbă foaia în București și-n țară. ANM a emis avertizări tip cod portocaliu și galben de ninsori și ploi. Imagine simbol : Unsplash

Meteorologii anunță că vremea schimbă foaia, atât în București, cât și în țară. ANM a emis două avertizări de tip cod portocaliu și cod galben de ninsori și ploi. Totodată, prognoza specială pentru Capitală a fost actualizată.

Vremea schimbă foaia în București și-n țară

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza specială pentru București. Aceasta este valabilă în intervalul 10 ianuarie 2023, ora 10:00 – 12 ianuarie 2023, ora 10:00.

Astfel, cerul din Capitală va fi mai mult noros și va ploua, iar cantitățile de apă acumulate pe tot parcursul intervalului menționat anterior vor depăși 25-30 l/mp.

Temperaturile maxime vor fi de 7-11 grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi de 2-5 grade Celsius. Vântul va sufla slab și moderat, dar vor apărea și intensificări temporare (în jurul a 45 km/h).

ANM a emis cod portocaliu și galben de ninsori și ploi

Avertizarea meteo de tip cod galben este valabilă în intervalul 10 ianuarie, ora 16:00 – 11 ianuarie, ora 22:00. Fenomenele vizate: precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului la munte.

În intervalul menționat mai sus, în partea de nord a Olteniei, local în Muntenia, dar și în sud-vestul Moldovei, va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă, prin acumulare pe tot parcursul perioadei, vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.

În Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali, la altitudini în general de peste 1000 de metri, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări în zona înaltă, mai ales în noaptea de marți spre miercuri, cu rafale de peste 70-90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Avertizarea de tip cod portocaliu este valabilă în intervalul 10 ianuarie, ora 18:00 – 11 ianuarie, ora 22:00. Fenomenele vizate: precipitații abundente, anunță meteorologii.

În județele Prahova, Buzău, Vrancea, dar și în zona montană din județul Dâmbovița se vor înregistra precipitații abundente, iar prin acumulare, pe tot parcursul perioadei, se vor înregistra cantități de precipitații în general de peste 50-60 l/mp.

Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief și ninsoare la altitudini în general de peste 1000 de metri, unde local se va depune strat consistent de zăpadă.

Sursa foto: Captură ANM

ANM a actualizat și o informare meteo

Totodată, ANM a actualizat o informare meteo, valabilă în intervalul 10 ianuarie, ora 10:00 – 12 ianuarie, ora 10:00.

În intervalul menționat mai sus vor fi precipitații moderate cantitativ, la început în partea de vest, în centrul și sudul țării, apoi și în celelalte zone. În noaptea de miercuri spre joi, aria acestora va fi în restrângere spre regiunile din est și sud-est.

Local se vor acumula cantități de apă de 15-25 l/mp și pe alocuri de peste 30 l/mp. Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief, mixte în Carpații Occidentali, estul Transilvaniei și Moldova și predominant ninsori în restul zonei montane, unde se va depune strat de zăpadă. Izolat vor fi depuneri de polei.

Local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45-55 km/h.

Cookies