Vremea schimbă foaia în București după avertizarea ANM. Se anunță ninsori și zăpadă în România

09 nov. 2021
1258 Afișari
Vremea schimbă foaia în București după avertizarea ANM. Se anunță ninsori și zăpadă în România
Vremea schimbă foaia în București după avertizarea ANM. Se anunță ninsori și zăpadă în România. sursa foto: pixabay.com

Vremea schimbă foaia în București după avertizarea ANM de ieri care anunța că prognoza meteo va fi mai rece în următoarea perioadă. Mai mult, se anunță ninsori și zăpadă în România, în special la munte și în zonele de peste 1.400 de metri. Între timp, în București plouă și vremea este mohorâtă.

Vremea schimbă foaia în București după avertizarea ANM. Se anunță ninsori și zăpadă în România

Alertă meteo în România anunțată de ANM și aflată în vigoare până marți, la ora 20, asta dacă nu va fi prelungită. Se așterne un stratde zăpadă la munte, iar în cea mai mare din țară, inclusiv București, vreme va fi rece şi ploioasă în cea mare parte din ţară.

„Temporar va ploua, în general moderat cantitativ în sudul Transilvaniei, nordul Olteniei și al Munteniei, unde cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 25…35 l/mp. Din a doua parte a nopții de luni spre marți (8/9 noiembrie), la munte, în special la altitudini de peste 1400 m,  va ninge și îndeosebi în Carpații Orientali și Carpații Meridionali local se va depune strat de zăpadă.

În a doua parte a zilei de marți, 9 noiembrie, vântul se va intensifica pe crestele Carpaților Meridionali, unde vor fi rafale de peste 60…70 km/h, iar zăpada va fi spulberată”, a transmis ANM într-o informare.

Vremea se răceşte semnificativ în București și în țară începând de marți

Prognoza meteo de marți în București spune că cerul va fi noros şi temporar va ploua, îndeosebi pe parcursul zilei. De asemenea, vântul o să sufle moderat, cu intensificări în general de 40-45 km/h în Capitală. Temperatura maximă a zilei scade dramativ față de ziua anterioară, de luni. Astfel, vom înregistra maxim 11 grade în București astăzi, cu minime de frigider, adică de 2-4 grade.

Cum o să fie miercuri în Capitală

Miercuri în Capitală vremea chiar o să fie rece pentru această perioadă a anului. Mai mult, cerul va fi parțial noros cu vânt care va sufla slab spre moderat. Mai mult, temperatura maximă o să fie de 8-9 grade Celsius, iar cea minim scade între -2 și 0 grade. Noaptea vor fi condiţii de ceaţă, mai spun meteorologii ANM.

Meteo de joi

Pentru joi, vremea se menţine rece pentru această perioadă a anului, chiar dacă valorile termice cresc puțin față de ziua precedentă. În același timp vom avea un cer temporar noros, cu vânt care va sufla slab și moderat. Temperatura maxim anunțată de prgnoza meteo ajunge undeva la 10 grade, cu o minimă cuprinsă între 0-2 grade. De asemenea, dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceață peste Capitală.

Vremea schimbă foaia în București după avertizarea ANM. Se anunță ninsori și zăpadă în România

Cookies