Vremea pentru sâmbătă, 19 februarie. Temperaturile vor ajunge și la 17 grade Celsius

19 feb. 2022
178 afișări
Vremea pentru sâmbătă, 19 februarie. Temperaturile vor ajunge și la 17 grade Celsius
Vremea pentru sâmbătă, 19 februarie. Temperaturile vor ajunge și la 17 grade Celsius

Meteorologii anunță că, sâmbătă, vremea continuă să fie una foarte caldă pentru această dată din calendar. Temperaturile sunt în creștere.

Vremea pentru sâmbătă, 19 februarie

Valorile termice înregistrate sâmbătă se vor situa cu mult peste valorile termice normale pentru această perioadă a anului, mai ales în sudul și estul României.

Astfel, temperaturile maxime de astăzi vor oscila în general între 8 și 17 grade Celsius. Cerul se menține variabil, dar vor apărea înnorări în regiunile din vest, nord și centru. Se vor înregistra precipitații slabe, pe alocuri în Carpaţii Orientali şi Carpații Occidentali. De asemenea, vor apărea și ninsori pe creste, iar ploile se vor înregistra în zonele mai joase, inclusiv în zonele submontane, iar în rest, va ploua slab pe arii restrânse.

Vântul va fi prezent și va sufla slab şi moderat. Intensificări ale vântului vor apărea în zona montană înaltă, unde rafalele vor depăşi vitezele de 60-70 kilometri pe oră, iar în primele ore ale intervalului pe spaţii mici şi în restul României, rafalele vor înregistra viteze de până la 45-55 kilometri pe oră, mai ales în partea de sud-est.

Vremea în București

Vremea în Capitală va fi numai bună de plimbări în aer liber. Va fi mult mai cald decât în mod normal pentru această dată din calendar. Cerul se menține variabil, iar vântul va fi prezent, dar va sufla slab până la moderat.

Valorile termice maxime vor fi de 16 grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 4 grade Celsius.

Cum va fi vremea la munte

În zonele montane, cerul va prezenta înnorări sâmbătă și vor apărea și precipitații slabe: ziua, pe arii restrânse, în special în Carpații Orientali și Carpații Occidentali. Noaptea, precipitațiile se vor extinde progresiv, în special în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură.

La altitudini mari, vor predomina ninsorile, iar în zonele mai joase vor predomina ploile. Temperaturile sunt în creștere și se vor situa cu mult peste cele normale pentru această perioadă, mai ales la cotele de sub 1.500 de metri.

Cookies