VREMEA Până când mai plouă în București. Ger, ninsoare abundentă și polei, în țară.

08 dec. 2021
808 Afișari
VREMEA Până când mai plouă în București. Ger, ninsoare abundentă și polei, în țară.
VREMEA Până când mai plouă în București. Ger, ninsoare abundentă și polei, în țară.

La munte a nins abundent și s-a depus un strat consistent de zăpadă. Miercuri dimineață sunt în vigoare trei coduri galben de polei pentru estul și sud Moldovei, iar în București sunt precipitații abundente. În Capitală, miercuri dimineață ploua torențial iar temperatura maximă nu va trece astăzi de 7-8 grade.

Meteorologii au emis miercuri dimineaţa atenţionări nowcasting Cod galben de vânt puternic în zone din judeţele Constanţa, Tulcea şi Mehedinţi şi de ploaie slabă şi polei în cinci judeţe din regiunea Moldovei.

În zona municipiului București, vremea este închisă. Miercuri cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în noaptea de marți spre miercuri. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative de la o zi la alta, astfel încât maxima se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar minima va fi de 4…6 grade.

Potrivit ANM, în București prognoza meteo de ploi este valabilă până miercuri la ora 18.00.

Echipajele CNAIR au acționat pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi pentru a împrăștia material antiderapant. În București, 21 autoutilaje au răspândit 168 tone de material antiderapant.

Vor fi înnorări în est, centru și sud, sub formă de ninsoare la munte, în nord-estul Moldovei și sud-estul Transilvaniei, dar și sub formă de lapoviță și ploaie în sudul Moldovei, ceea ce va favoriza poleiul.

Până la ora 10:00, în zona de litoral a judeţelor Constanţa şi Tulcea se vor semnala intensificări temporare ale vântului cu rafale de 55 – 65 km/h. Fenomene similare vor persista, până la ora 9:00, în zona joasă a judeţului Mehedinţi.

Material antiderapant împrăștiate pe drumurile naționale

Echipajele CNAIR au acționat pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi cu 742 utilaje și au împrăștiat aproximativ 5186,5 tone material antiderapant.

DRDP București – 21 autoutilaje, au răspândit 168 tone de material antiderapant

DRDP Craiova – 34 autoutilaje, au răspândit 300 tone material antiderapant

DRDP Timișoara – 98 autoutilaje, au răspândit 770 tone material antiderapant

DRDP Cluj – 169 autoutilaje, au răspândit 1132,5 tone material antiderapant

DRDP Brașov – 161 autoutilaje, au răspândit 1011 tone material antiderapant

DRDP Iași – 207 autoutilaje, au răspândit 1800 tone material antiderapant

DRDP Constanța – 52 autoutilaje, au răspândit 5 tone material antiderapant.

 

Cookies