ȘTIRI

VREMEA ÎN IULIE, AUGUST ŞI SEPTEMBRIE 2014, la Bucureşti şi pe litoral. Prognoza pe trei luni

VREMEA ÎN LUNILE IULIE, AUGUST ŞI SEPTEMBRIE 2014, ÎN BUCUREŞTI

În Bucureşti, în lunile iulie şi august, vom avea temperaturi cuprinse între 16…23 grade Celsius, anunţă ANM. În luna septembrie, temperaturile scad până la 12…19 grade Celsius.

VREMEA ÎN LUNILE IULIE, AUGUST ŞI SEPTEMBRIE 2014, LA MARE

La mare, luna iulie aduce temperaturi cuprinse între 21 şi 22 grade Celsius, iar luna august- 20… 22 grade Celsius. În luna septembrie, pe litoral vom avea temperaturi cuprinse între 16…19 grade Celsius. 

IULIE

Temperatura aerului va avea valori peste normele climatologice în sud-estul şi vestul ţării, iar în restul regiunilor valorile termice se vor încadra, în general, în normalul perioadei.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor prezenta o tendinţă de deficit în cea mai mare parte a teritoriului.

AUGUST

Regimul termic se va situa în limite apropiate de mediile multianuale în centrul şi nordul ţării şi peste normalul perioadei în restul teritoriului.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor înregistra valori sub mediile climatologice în aproape toata ţara.

SEPTEMBRIE

Valorile termice se vor situa peste normele climatologice în sud-estul, sudul şi local vestul ţării, iar în restul regiunilor se vor încadra în normalul perioadei.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi în general apropiate de normele climatologice, cu o tendinţă de deficit, local, în est şi sud.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distributia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button