Vremea în București. Ultima zi din weekend-ul de vară aduce nori și posibile ploi

29 aug. 2021
100 Afișari
Vremea în București. Ultima zi din weekend-ul de vară aduce nori și posibile ploi

Vremea în București. Ultima zi din weekend-ul de vară aduce nori și posibile ploi cu tunete și fulgere în Capitală, potrivit ANM.

Vremea în București. Ultima zi din weekend-ul de vară aduce nori și posibile ploi cu tunete și fulgere, potrivit informațiilor oficiale transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Vremea în București

Duminică, cerul va fi temporar noros la București. Vor fi perioade cu averse și tunete și fulgere, mai ales pe seară sau la începutul nopții. Vântul va sufla slab și moderat. Cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 15 – 20 l/mp și izolat peste 25 l/mp, acolo unde vor avea și caracter torențial.

Recomandăm și: O nouă săptămână, o nouă pană de curent. Vezi dacă este și strada ta pe lista E-Distribuție Muntenia

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 – 30 de grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 17 grade Celsius.

Ploi în toată țara

De ieri, 28 august 2021, începând cu ora 10:00 și până azi, 29 august 2021, ora 23:00, Bucureștiul este sub avertizare de tip Cod Galben de ploi, dar și mai multe județe din țară. Fenomenele vizate sunt: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate.

Recomandăm și: Bicicletă furată din scara unui bloc din București. Hoțomanul i-a tăiat anti-furtul în 10 minute | VIDEO

în cea mai mare parte a României vor fi ploi, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat va apărea și grindina. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25 – 35 l/mp și local 40 – 50 l/mp.

Meteorologii au emis și o avertizare de tip Cod Portocaliu de ploi, valabilă de sâmbătă, 28 august 2021, ora 15:00, până duminică, 29 august 2021, ora 18:00. Fenomenul vizat: ploi abundente.

Astfel, în intervalul menționat mai sus, în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Brașov, Sibiu, Covasna și zona de munte a județelor Hunedoara, Alba și Buzău va ploua abundent, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 50 – 90 l/mp.

Cookies