Vremea în București. Se anunță o zi călduroasă, dar departe de zilele caniculare

14 aug. 2021
83 Afișari
Vremea în București. Se anunță o zi călduroasă, dar departe de zilele caniculare
Vremea în București. Se anunță o zi călduroasă, dar departe de zilele caniculare. Sursa foto: Wikipedia

Vremea în București. Se anunță o zi călduroasă, dar departe de zilele caniculare. Temperatura va urca treptat pe parcursul dimineții până la amiază, însă vorbim despre valori normale pentru această lună, nu este nicidecum vorba despre o zi caniculară precum în săptămânile trecute.

Vremea în București. Se anunță o zi călduroasă, dar departe de zilele caniculare, potrivit informațiilor oficiale transmise de Adminstrația Națională de Meteorologie (ANM).

Vremea în București

Temperatura resimțită în București la ora 8:00 era de 17 de grade Celsius. Deloc deranjant, deși soarele apăruse deja pe cer vremea este încă numai bună pentru o plimbare pe aleile din jurul casei. Șansele de precipitații astăzi în București sunt de 0%, astfel că vă puteți bucura de ziua de azi fără să vă îngrijorați din pricina ploii.

Dar din păcate suntem în august, astfel că mercurul din termometre va urca destul de serios până la prânz. Prin urmare, meteorologii transmit că vremea va fi frumoasă, cerul variabil, iar la orele amiezii se vor înregistra temperaturi maxime de 30 – 31 de grade Celsius. Vântul va sufla slab pe parcursul zilei, cu o viteză medie de 6 km/h, acesta va sufla dinspre est.

Vremea în țară continuă să fie predominant frumoasă, dar rămâne călduroasă mai ales în sud-vestul României, în Banat și Oltenia. Disconfortul termic va fi moderat în sudul și estul țării, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși, pe arii restrânse, pragul critic de 80 de unități, mai exact în apropierea orașului Calafat.

Este în vigoare și un cod galben de căldură și disconfort termic ridicat, în cursul zilelor de sâmbătă și duminică (14 și 15 august), valul de căldură se va extinde, iar disconfortul termic va fi în creștere în vestul și sud-vestul țării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unităţi.
Sâmbătă (14 august) temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, iar duminică (15 august), izolat se vor atinge 37…38 de grade și local va fi caniculă în Banat, Crișana, sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei.

Cerul va fi variabil în marea parte a țării. Vremea se anunță liniștită și călduroasă în aproapte toată România. Vântul va sufla slab și moderat pe întreaga suprafață a țării.

Temperaturile maxime vor fi între 10.3 grade, la Vârful Omu și 35.5 grade Celsius, la Calafat. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în sudul Olteniei și al Banatului.

Se anunță o zi călduroasă, dar departe de zilele caniculare

Dacă v-ați propus să dați o fugă la munte cu ocazia zilei de Sf. Maria să știți că este o idee extrem de bună. Vremea va fi frumoasă sâmbătă, cerul va fi însorit în mai toate stațiunile, doar la Arieșeni și Păltiniș se așteaptă ușoare înnorări, însă nu se pune problema apariției unor furtuni.

Dacă plecați pe litoralul românesc, trebui să știți că vremea va fi frumoasă. Cerul va fi senin, vântul va sufla slab și moderat cu valori medii de 11km/h, cu intensificări trecătoare pe timpul zilei, ce vor ajunge la 26 km/h la orele. Vremea este perfectă pentru plajă. Temperaturile maxime vor ajunge la 28 – 29 de grade Celsius. Temperaturile minime resimțite vor fi de 18 – 20 de grade Celsius. Apa mării este perfectă, temperatura apei va înregistra valori de 25 – 26 de grade Celsius.

Cookies