Vremea în București. Meteorologii anunță caniculă și ploi

24 iun. 2021
93 Afișari
Vremea în București. Meteorologii anunță caniculă și ploi

Vremea în București. Meteorologii anunță caniculă și ploi, avertizarea fiind valabilă până vineri, potrivit ANM.

Vremea în București. ANM a emis o avertizare specială pentru Capitală valabilă până vineri.

Vremea în București. Meteorologii anunță caniculă și ploi

Astfel, avertizarea meteorologilor intră în vigoare de joi, ora 12:00, și este valabilă până vineri, ora 21:00.

Joi și vineri, vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat (indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități).

Probabilitatea de apariție a perioadelor cu instabilitate atmosferică (averse posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină) va fi mai ridicată în cursul după-amiezilor și serilor.

Temperaturile maxime vor fi de 33…35 de grade, iar cele minime nu vor scădea sub 20 de grade.

Recomandăm și: Evenimente în București în weekendul 26-27 iunie. Ce poți face în Capitală în primul weekend călduros de vară

Disconfort termic accentuat în toată țara

  • Cod galben: În intervalul 24 iunie, ora 12:00 – 24 iunie, ora 23:00, local în zonele de munte, Dobrogea, Moldova și Muntenia vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25….40 l/mp.

Seara, astfel de fenomene vor fi și în regiunile vestice și centrale.

  • Cod galben: În zilele de joi și vineri (24 și 25 iunie) valul de căldură va cuprinde toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În Muntenia, Dobrogea, Moldova și estul Transilvaniei maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nu vor coborî sub 20 de grade.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și în extindere începând din seara zilei de vineri și va cuprinde majoritatea regiunilor.

  • Cod portocaliu: Joi și vineri (24 și 25 iunie) în sud-vestul și centrul țării, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade în Oltenia și între 35…37 de grade în cea mai mare parte a Transilvaniei.

Valorile nocturne nu vor coborî, în general, sub 20…22 de grade.

  • Cod roșu: Joi și vineri (24 și 25 iunie) în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei. Acestea vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade, iar în nord-vest între 35 și 38 de grade. În cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20…24 de grade.
Cookies