Vremea în București la noapte și în weekend. În Capitală nu-i tocmai grozav, dar, dacă vreți zăpadă, la munte ninge

Vremea în București la noapte și în weekend. În Capitală nu-i tocmai grozav, dar, dacă vreți zăpadă, la munte ninge
Vremea în București la noapte și în weekend. În Capitală nu-i tocmai grozav, dar, dacă vreți zăpadă, la munte ninge

Teoretic, despre vremea din București de la noapte și din weekend, veștile sunt mai degrabă proaste. Insistăm: vești proaste indiferent de criteriile de evaluare pentru așa-numita „vreme bună”.

Vremea în București: plouă, e destul de frig și cer foarte noros

Să o luăm cu începutul de weekend care este, se știe, ziua de vineri – adică azi: azi, temperatura urcă până pe la 10 grade Celsius, dar ploaia asta măruntă, rece și pătrunzătoare nu se prea oprește. Nici la noapte nu va sta ploaia, iar temperatura va coborî până la 3 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru sâmbătă în București

Meteorologii spun că nu, nu scăpăm de ploaie nici mâine. Ziua ne întâmpină tot cu ploaie și cu vreme urâtă, soarele rămâne scump la vedere, iar maxima termică a zilei va ajunge la 11 grade Celsius. Viteza medie a vântului o să fie de 21 km/h.

Pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică, precipitațiile se vor menține. Vântul se va înteții pe parcursul nopții, ajungând la viteza medie de 30 km/h.

Vremea în București duminică, 12 decembrie

În sfârșit, duminică vremea va fi ceva mai blândă, iar ploile se vor mai potoli, dar însa temperaturile rămân destul de scăzute. Maxima termică a zilei va fi de 11 grade Celsius. 

În noaptea de duminică, meteorologii vorbesc despre ninsoare ușoară în Capitală. Minima nopții va fi de 1 grad, iar vântul va ajunge la 32 km/h.

Dacă aveți chef de ducă în weekend și vreți să porniți la drum astă-seară, să știți că sunt în vigoare avertizări meteo de vreme severă

Cod galben de vânt puternic în Dobrogea și estul Munteniei

Pentru orele următoare, Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Galben de vânt puternic, valabil pentru Dobrogea si estul Munteniei.

În zonele sub această avertizare meteo, vântul va avea intensificări semnificative. Rafalele vor avea o viteză medie între 55-65 de km/h, dar vor atinge și viteze de peste 70 de km/h în zona litoralului și în Delta Dunării.

Avertizarea este valabilă  pentru vineri, 10 decembrie, până la ora 22:00