VREMEA în BUCUREŞTI, LA MUNTE şi LA MARE, pe DOUĂ SĂPTĂMÂNI. PROGNOZA METEO 6-19 IULIE 2015

de:
06 iul. 2015
1 Afișari
VREMEA în BUCUREŞTI, LA MUNTE şi LA MARE, pe DOUĂ SĂPTĂMÂNI. PROGNOZA METEO 6-19 IULIE 2015

VREMEA în BUCUREŞTI, LA MUNTE şi LA MARE, pe DOUĂ SĂPTĂMÂNI. PROGNOZA METEO 6-19 IULIE 2015:

INMH a emis o atenţionare COD PORTOCALIU de căldură, valabilă în mai multe judeţe din România, marţi şi miercuri. Bucureştiul va intra sub atenţionare COD GALBEN de CANICULĂ. Miercuri, va fi caniculă în toată ţara. 

VREMEA LA BUCUREŞTI, 6-19 IULIE 2015. PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI BUCUREŞTI

Conform INMH, vremea va fi caniculară până în data de 9 iulie, valorile termice atingând, în medie, 36 de grade ziua şi 18…20 de grade noaptea. Apoi, regimul termic va marca o scădere, de aproximativ 8 grade, devenind apropiat de cel obişnuit în această perioadă. Din data de 12 iulie, se estimează o nouă perioadă cu vreme călduroasă, temperaturile crescând treptat până la valori medii maxime uşor peste 30 de grade şi minime în jurul a 18 grade.

Fenomene specifice instabilităţii atmosferice se va produce pe arii mai extinse în zilele de 9, 10 şi 14 iulie.

VREMEA LA MARE, 6-19 IULIE 2015. PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI LA MARE

În primele patru zile ale intervalului, vremea va fi călduroasă, cu medii ale maximelor de 33 de grade, iar în orele prânzului va deveni caniculară în zona continentală. Apoi, până la data de 12 iulie, valorile termice, atât cele maxime, cât şi cele minime, vor scădea cu aproximativ 6 grade, devenind normale pentru această perioadă. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea se va încălzi uşor şi treptat, maximele termice ajungând, în medie, la 30 de grade, iar minimele situându-se în jurul valorii de 19 grade. 

Fenomenele specifice instabilităţii atmosferice îşi vor face apariţia cu precădere în intervalul 9-11 iulie şi în jurul datei de 14 iulie.

VREMEA LA MUNTE, 6-19 IULIE 2015. PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI LA MUNTE

În primele zile ale intervalului, regimul termic va fi mai ridicat decât cel obişnuit în prima decadă a lunii iulie, fiind caracterizat de temperaturi maxime în medie între 23 şi 26 de grade şi minime între 13 şi 16 grade. Din 9 iulie vremea se va răci, astfel că în data de 11 iulie temperaturile vor fi cu aproximativ 10 grade mai scăzute. Apoi valorile termice vor marca o creştere treptată, în a doua săptămână de prognoză urmând a se situa, în medie, între 22 şi 24 de grade în cursul după-amiezelor, respectiv între 12 şi 14 grade în timpul nopţilor.

Manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala în data de 9 iulie, când şi cantităţile de apă vor fi mai importante, dar pe spaţii mai mici şi slabe cantitativ şi în zilele de 10, 14, 17 şi 18 iulie. În rest, probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă.

Cookies